Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 08:05

Κοζάνη: Δωρεάν εξετάσεις για τον προστάτη, μια δράση του διαγνωστικού κεντρου "Ιπποκράτης"

15 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη

Δωρεάν αιματολογική εξέταση PSA σε όλους τους άνδρες από 50 ετών και άνω, θα διενεργήσει την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου το διαγνωστικό κέντρο «Ιπποκράτης Κοζάνης» στο  πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά του καρκίνου του προστάτη.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο «Ιπποκράτης Κοζάνης» επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους πολίτες για τον συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άνδρες σήμερα και αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από κακοήθεια μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Επειδή η έγκαιρη πρόληψη σώζει ζωές, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ο «Ιπποκράτης Κοζάνης» καλεί τους άνδρες από 50 ετών και άνω να επισκεφθούν το μικροβιολογικό εργαστήριο στην οδό Φιλίππου Β’ 2, χωρίς ραντεβού για τη διενέργεια δωρεάν αιματολογικής εξέτασης PSA.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο καρκίνος του προστάτη αφορά κυρίως άνδρες 50-80 ετών και παραμένει κλινικά ασυμπτωματικός μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Οι έρευνες δείχνουν ότι το 60-70% όλων των ανδρών που φτάνουν στην ηλικία των 80 ετών παρουσιάζουν μικροσκοπικά στοιχεία καρκίνου του προστάτη. Επειδή τα συμπτώματα εμφανίζονται όταν πλέον ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί πέραν του προστάτη, είναι απαραίτητοι οι τακτικοί έλεγχοι.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για μια νόσο που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο επηρεάζοντας την ποιότητα της καθημερινότητάς τους και θέτοντας σε κίνδυνο, μερικές φορές, ακόμα και τη ζωή τους.

 

Γραφείο Τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 08:09