Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 21:06

O θεμέλιος λίθος της νέας πτέρυγας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η τελετή θεμελίωσης της νέας πτέρυγας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου από τον εκπρόσωπο του Υπουργού Υγείας, τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον βουλευτή Πάρι Κουκουλόπουλο, τον περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Δημοσθένη Ανδριόπουλο, τη διοικήτρια του Μποδοσάκειου- Μαμάτσειου Αναστασία Μπούρτσου και τον αναπληρωτή διοικητή Νίκο Αντωνάκη, παρουσία του μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου, της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων της περιοχής και εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Την χαρά και ικανοποίησή του γι’ αυτή την μεγάλη μέρα για το Μποδοσάκειο και την ευρύτερη περιοχή εξέφρασε ο μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, αφού όπως είπε, δεν υπάρχει ιερότερο πράγμα από την επένδυση σε δομές υγείας, καθώς η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή κάθε ανθρώπου και απένειμε «κάθε έπαινο» σε όλους όσους κοπίασαν για να γίνει η επέκταση του Μποδοσάκειου.

Ευχαριστίες προς όλους όσους έδωσαν παρών σε αυτή τη σημαντική μέρα για το Μποδοσάκειο αλλά και για το χώρο της Υγείας στη Δυτική Μακεδονία, εξέφρασε η διοικήτρια Αναστασία Μπούρτσου, τονίζοντας ότι με την εγκατάσταση του αναδόχου και την έναρξη εργασιών «ένα μεγάλο όνειρο παίρνει σάρκα και οστά. Μια μεγάλη και επίπονη προσπάθεια ολοκληρώνεται με την κατασκευή του έργου της προσθήκης κατ’ επέκταση της νέας πτέρυγας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, επιφάνειας 4.000 τ.μ., προϋπολογισμού 10.600.000,00€ που χρηματοδοτείται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.»

Επισήμανε ότι η αποπεράτωση του έργου προβλέπεται να γίνει σε διάστημα 30 και θα παραδοθεί σε λειτουργία πλήρως εξοπλισμένο με όλο τον απαιτούμενο σύγχρονο ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Ανέφερε ενδεικτικά ότι η νέα πτέρυγα θα στεγάσει το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου, χειρουργεία ημέρας, οφθαλμολογικό χειρουργείο, το τμήμα αιμοδοσίας, το ιατρείο πόνου και άλλες σημαντικές υπηρεσίες υγείας και παράλληλα σύγχρονους χώρους για το ΤΕΙ Μαιευτικής, ένα από τα ποιο δυναμικά ΤΕΙ της Δυτικής Μακεδονίας.

Η κ. Μπούρτσου δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η ιδέα ξεκίνησε από τον π. Διοικητή του Μποδοσάκειου Χριστόδουλο Παπαβασιλείου, ότι δρομολογήθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου Ευγένιο Χαϊτίδη και με την παρέμβασή τους επετεύχθη η εκπόνηση των προκαταρκτικών μελετών του έργου, με χρηματοδότηση του ιδρύματος “Μποδοσάκη”. Ευχαρίστησε το ίδρυμα “Μποδοσάκη” για τη διαχρονική στήριξη που παρέχουν στο Μποδοσάκειο με δωρεές ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα της Διοίκησης, το Δ.Σ. του νοσοκομείου αλλά και όλους των υπουργών Υγείας, τους υφυπουργούς Ανάπτυξης κ. Αρναουτάκη και Ρήγα που χρηματοδότησαν με έγκριση ΣΑΜΠ με το ποσό των 650.000,00€, την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την ωρίμανση του έργου και την ένταξή του στο ΕΣΠΑ 2007-2013, τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τη διοίκηση της 3ης υγειονομικής περιφέρειας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακή που αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα του έργου έδωσαν όλες τις εγκρίσεις σκοπιμότητας και προέβησαν σε όλες τις ενέργειες για την ένταξη και υλοποίησή το.

Εξήρε επίσης την καθοριστική συμβολή των Βουλευτών του Νομού, του υπουργού σήμερα Μιχάλη Παπαδόπουλου και του τότε υπουργού Πάρι Κουκουλόπουλου σε όλα τα στάδια ωρίμανσης του έργου και στην αύξηση του προϋπολογισμού από 7.500.000,00€ σε 10.617.000,00€ ώστε να συμπεριλάβει και την προμήθεια όλου του απαιτούμενου ξενοδοχειακού εξοπλισμού για να παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι, έτοιμο για λειτουργία.

Μεγάλο “ευχαριστώ” απηύθυνε στα μέλη του Δ.Σ. του νοσοκομείου τα έτη 2010-2012, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Ο. Μαυρίδη, στη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, στην Τεχνική Υπηρεσία, στο τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, το γραφείο προμηθειών και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, «που υπερβάλλοντας εαυτούς κατάφεραν σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να ωριμάσουν και να εντάξουν όλα τα έργα ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000,00€ περίπου» (συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου που ολοκληρώνεται.)

Τους χαιρετισμούς του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη μετέφερε ο διευθυντής του γραφείο του Υπουργού, Διονύσιος Δαβουρλής, υποσχόμενος ότι το Υπουργείο θα σταθεί δίπλα στις προσπάθειες του Μποδοσάκειου.

Τη χαρά του που όλοι οι φορείς της περιοχής έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να μπορέσει να φτάσει αυτή η σημαντική στιγμή, εξέφρασε ο Υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι παρά τους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα η πολιτεία τολμά και προχωρά σε αναπτυξιακούς ρυθμούς όπως είναι η επέκταση του Μποδοσάκειου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι κάθε μέρα που θα περνά θα βελτιώνεται η παροχή υπηρεσιών και στην περιοχή μας και στη χώρα μας.
Συγχάρηκε τέλος όλους όσους συνέδραμαν για να πάρει σάρκα και οστά το έργο επέκτασης του Μποδοσάκειου και ιδιαίτερα την κ. Μπούρτσου για την προσπάθεια που κατέβαλε για την υλοποίηση του έργου αυτού που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

Έγκαιρη και γρήγορη εκτέλεση του έργου, με ασφάλεια και χωρίς ατυχήματα, ζήτησε από την επιβλέπουσα αρχή (περιφέρεια) και τον ανάδοχο του έργου (Κ. ΤΕΧΝΙΚΗ) ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως και με την επικείμενη έναρξη κατασκευής της μονάδας “ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5” η περιοχή μας θα βγει μπει πιο γρήγορα από την υπόλοιπη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά και θα δοθούν δουλειές στην περιοχή.

Για μια χαρμόσυνη στιγμή για την Υγεία στη Δυτική Μακεδονία έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, αφού με την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας θα αναβαθμιστεί η υγεία σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει τη συνεργασία των φορέων για την ένταξη και χρηματοδότηση αυτού του μεγάλου έργου. Τόνισε επίσης ότι η περιφέρεια έχει την πολιτική βούληση και διαθέτει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των υποδομών και τον εξοπλισμό των μονάδων υγείας και προανήγγειλε ότι σύντομα πρόκειται να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας.

Την χαρά του για τα εγκαίνια ενός μεγάλου έργου στον τομέα της υγείας στη Δυτική Μακεδονία, εξέφρασε ο πρόεδρος 3ης ΥΠΕ Δημοσθένης Ανδριόπουλος, επισημαίνοντας ότι το έργο αυτό σχεδιάστηκε την περίοδο της θητείας του ως προέδρου του ΠΕΣΥΠ. Παράλληλα εξήρε τη συμβολή όλων όσων συνέβαλαν στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανέγερση της νέας πτέρυγας του Μποδοσάκειου και την καθοριστική συμβολή της κ. Μπούρτσου. Ταυτόχρονα διέψευσε τις φήμες που θέλουν το κλείσιμο του Μποδοσάκειου, λέγοντας ότι δεν έχουν βάση τέτοια σενάρια κι αυτό φαίνεται από το ότι «επενδύουμε στο Μποδοσάκειο.»
Ευχές για γρήγορη αποπεράτωση της επέκτασης του Μποδοσάκειου εξέφρασαν ο αντιπεριφερειάχης της Π.Ε. Κοζάνης Γιάννη Σόκουτης, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.

Παρών στην τελετή θεμελίωσης της νέας πτέρυγας έδωσε και ο γραμματέας του Ιδρύματος Μποδοσάκη Ιωάννης Μαθιουδάκης, υποσχόμενος ότι το ίδρυμα θα συνεχίσει να στηρίζει και στο μέλλον το Μποδοσάκειο νοσοκομείο.

Πηγη: Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ _ e-ptolemeos.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 21:16