Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 19:48

Προεκλογικό πυροτέχνημα Δακή για το Μποδοσάκειο νοσοκομείο (βιντεο)

Απο την συνέντευξη τύπου στην Πτολεμαϊδα Απο την συνέντευξη τύπου στην Πτολεμαϊδα

Οταν απο το 2011 κουβεντιαζόταν με τον πιό έντονο τρόπο το θέμα της κατανομής των νοσοκομειακών μονάδων των συνενώσεων νοσοκομείων και κλινικών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οταν οι πολιτικές πιέσεις Πασόκων και Νεοδημοκρατών δημιούργησαν

τον τραγέλαφο με τις κλίνες των νοσοκομείων με αποκορύφωμα τα περίφημα kozani statistics του Λοβέρδου, ο κ. Δακής ως Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κράτησε για δικούς του πολιτικούς και προσωπικούς λόγους σιωπηρή στάση.

Οταν κάποιοι βουλευτές (βλέπε Κουκουλόπουλος) πέρνοντας το δικό τους  ρίσκο μίλησαν για τον επιτελικό ρόλο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου έναντι των υπολοίπων, ακόμη και της Κοζάνης, δεν άκουσα τον κ. Δακή να λέει η να δηλώνει κάτι. Ομηρος των πολιτικών ισσοροπιών τρόμου με τους αντιπεριφερειάρχες του στην περιφέρεια δεν τόλμησε να πεί το αυτονόητο που το λέμε όλοι στις ιδιωτικές μας συζητήσεις. Οτι το Μποδοσάκειο νοσοκομείο πρέπει να είναι το κεντρικό νοσοκομείο της περιφέρειας και με βάση αυτην ττην αρχή να γίνουν όλοι οι σχεδιασμοί στο χώρο της υγείας.

Ειναι γνωστό τοις πάσι, οτι την κρίσιμη περίοδο Λοβέρδου έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της μιάς διοίκησης για τις μονάδες Υγείας στην Περιφέρεια. Η πρόταση λόγω περιφερειακών πολιτικών αντιδράσεων δεν περπάτησε. Ουτε τότε άκουσα τον κ. Δακή να λέει κάτι για το θέμα. Σήμερα στην προεκλογική φιέστα της Πτολεμαϊδας ο κ. Δακής ανακοινώνει οτι όταν θα περάσουν οι αρμοδιότητες Υγείας στην αιρετή Περιφέρεια θα ορίσει μία διοίκηση για όλες τις μονάδες υγείας στην Περιφέρεια με έδρα το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Βέβαια οταν δεν μπορείς να μίλησεις για το πραφανές δηλαδή ποιά θα είναι η κεντρική νοσοκομειακή μονάδα της περιφέρειας που θα παρέχει υψηλές παροχές υγείας μέσα απο συγωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών, τότε θα μιλάς για το ανώδυνο της συγχώνευσης των διοικήσεων. 

Σπυρος Κουταβας

Το βίντεο είναι απο eordaia.org

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 20:43