Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 21:51

Ενημερωτική συνάντηση στον Ροταριανό όμιλο

 

Πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Κοζάνης και του Ομίλου Ροταράκτ την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στο εστιατόριο «Πλάτανος». Κύριος ομιλητής της βραδιάς ήταν ο ροταριανός και προ-πρόεδρος του Ομίλου Τάσος Κυρατσούς. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μία περιεκτικότατη ομιλία για το τι εστί το Ροταριανό Ίδρυμα.
Όπως αναφέρθηκε από τον κ. Κυρατσού, το Ροταριανό Ίδρυμα είναι ένας οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό την υποστήριξη του Διεθνούς Ρόταρυ στην προσπάθεια του να προωθήσει την κατανόηση και την ειρήνη μεταξύ των λαών παγκοσμίως. Το Ροταριανό Ίδρυμα έχει μία πορεία μακρά σχεδόν όσο αυτή του Ρόταρυ, ιδρύθηκε το 1917 και το 1931 οργανώθηκε σαν εταιρεία, και το 1983 πήρε την μορφή ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Επίσης, το Ροταριανό Ίδρυμα αποτελεί παγκοσμίως αναπόσπαστο τμήμα των δράσεων προσφοράς υπηρεσιών που επιτελεί το Διεθνές Ρόταρυ μέσω όλων των ομίλων του ανά τον κόσμο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος διαχειρίζεται διάφορες υποθέσεις, όπως την διάθεση των πόρων και της περιουσίας του, καθώς και τα διάφορα προγράμματα του. Από τον κ. Κυρατσού έγινε αναφορά στο σύνολο των προγραμμάτων του Ροταριανού Ιδρύματος, (όπως η Ανταλλαγή Ομάδων Σπουδών, οι Υποτροφίες), αλλά ιδιαίτερη μνεία έγινε στο πρόγραμμα End Polio για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας, η εξάλειψη της οποίας είναι πλέον πολύ κοντά χάρη στην πολύτιμη προσπάθεια του Ρόταρυ διεθνώς. Ακόμη έγινε λεπτομερής αναφορά στην τιμητική διάκριση Paul Harris Fellow, η οποία δίδεται σε ροταριανούς ή άλλα πρόσωπα που κάνουν δωρεές στο Ίδρυμα ύψους 1.000$ τον χρόνο. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση πάνω στην εισήγηση και σε μελλοντικές δράσεις.
Τέλος, ανακοινώθηκε ότι την επόμενη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 9 μμ στο εστιατόριο «Πλάτανος» θα υπάρξει ομιλία με θέμα «Οινογνωσία και Γευσιγνωσία».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 21:52