Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 08:54

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης: Ούτε μέρα χωρίς θέρμανση!

Σύσκεψη που καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο στις 7:00μμ

Βρισκόμαστε στα μέσα Οκτώβρη και το θέμα που απασχολεί όλα τα σπίτια είναι πως θα τα βγάλουμε πέρα το χειμώνα. Eιδικά εδώ στην περιοχή μας ο χειμώνας γίνεται δυσβάσταχτος λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Το ζήτημα λοιπόν της θέρμανσης  θα επιβαρύνει ακόμη παραπάνω  το τσακισμένο λαϊκό εισόδημά μας.

Δεν πάει άλλο. Οι  μισθοί μας εξανεμίζονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ απλησίαστα. Η τιμή των καυσίμων κίνησης στα ύψη. Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ προκαλούν ηλεκτροσόκ.

Από αυτή την κατάσταση δεν εξαιρείται κανείς, ούτε οι κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης ούτε στα χωριά. Οι κάτοικοι της Κοζάνης έρχονται αντιμέτωποι με το γεγονός αν  οι μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου θα λειτουργούν για να τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση, ενώ οι κάτοικοι των χωριών με αυξημένες τιμές πετρελαίου, pellete,  καυσόξυλων,  με τιμή εκκίνησης πετρελαίου 1,4 ευρώ το λίτρο και με τις διάφορες επιδοτήσεις να έχουν αποσυρθεί απ' την κυβέρνηση. 

Αυτή η κατάσταση στη θέρμανση αλλά και στην ενέργεια γενικότερα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, που αντιμετωπίζουν τις βασικές αυτές ανάγκες του λαού ως εμπόρευμα. (π.χ πράσινη μετάβαση, κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων, ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε πετρέλαιο , τιμή καυσόξυλων)

Όλα τα παραπάνω οδηγούν την περιοχή μας, η οποία αν και είναι πλούσια σε ενεργειακές πηγές (λιγνίτης, νερά, ξυλεία κ.α.), να συζητάμε πώς θα ζεσταθούμε το χειμώνα και πώς θα πληρώσουμε το ρεύμα.

Καμία αναμονή. Δεν μπορούμε να δεχτούμε πως θα ξεπαγιάζουμε οι πολλοί για να κερδίζουν οι λίγοι. Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης.

To Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης καλεί σε σύσκεψη σωματεία εργαζομένων , συνταξιούχων, επαγγελματιών και φοιτητών αλλά και άλλους φορείς της Κοζάνης με θέμα την οργάνωση του αγώνα να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτώβρη 2023 στο Εργατικό Κέντρο στις 7:00mm

Διεκδικούμε:

 

  • Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση - γενναία αύξηση των επιδομάτων θέρμανσης
  • Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο θέρμανσης και ηλεκτρική ενέργεια
  • Κυβέρνηση, δήμος, περιφέρεια να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες ποσότητες ξυλείας στους κατοίκους των χωριών σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν καυσόξυλα σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ευπαθείς ομάδες.
  • Ούτε μέρα χωρις τηλεθέρμανση-εξασφάλιση απρόσκοπτης παροχής θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου- καμία αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης
  • Να μην πειραχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ - κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη των χρεών της

 

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να συμμετέχουν σε σύσκεψη στις 25/10 για την οργάνωση της απάντησής μας και του αγώνα