Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 10:24

Το ΠΑΣΟΚ – Κινήμα Αλλαγής για την μετεγκατάσταση της Ακρινής

 "Με σεβασμό στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ολόκληρη η χώρα έπειτα από την τραγωδία των Τεμπών και στην κήρυξη 3ήμερου εθνικού πένθους, η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης

κοινοποιεί τη θέση της για το φλέγον ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ακρινής με το πέρας του 3ήμερου πένθους.

  Η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ενέργειας για την κατάργηση της πρόβλεψης της Παρ. 1 του Άρθρου 28 του Ν. 3937/2011 που αφορά τη μετεγκατάσταση του οικισμού της Ακρινής αναδεικνύει ακόμη μία φορά την απαξία με την οποία η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αντιμετωπίζει τη Δυτική Μακεδονία και το Νομό Κοζάνης κατ’ επέκταση.

  Παρά την απόφαση του ΣτΕ, η οποία δικαίωσε την προσφυγή του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής, αλλά και τη βούληση των κατοίκων της Ακρινής, όπως εκφράστηκε πλειοψηφικά στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Τοπική Κοινότητα, η κυβέρνηση δίνει τέλος στη μετεγκατάσταση, αγνοώντας πλήρως την απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά και την εκπεφρασμένη βούληση των κατοίκων. Γίνεται επομένως ξεκάθαρος ο εμπαιγμός του κ. Μητσοτάκη προς την τοπική κοινωνία, καθώς από τη μία παραδέχεται την ασυνέπεια στην υλοποίηση της μετεγκατάστασης και αφετέρου, παρά τις διαβεβαιώσεις για διάλογο, προχωρά σε ενέργειες ερήμην των άμεσα ενδιαφερόμενων και αντίθετες με τη βούλησή τους.

  Η κατάθεση του νομοσχεδίου την ημέρα της Εθνικής Τραγωδίας και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πριν τις Εθνικές Εκλογές αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την πλήρη έλλειψη ευαισθησίας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που σχετίζεται με την ποιότητα ζωής τόσων συμπολιτών μας.

  Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης στηρίζει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Ακρινής για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της μετεγκατάστασης του οικισμού, μετά από τόσα χρόνια εμπαιγμού, και θα είναι στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια για βιώσιμη λύση που θα διασφαλίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων".

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 10:28