Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 15:01

Ο Θ. Απατσίδης καταγγέλει παρατυπίες σε εκλογική διαδικασία

kalpi
Με αδιαφανείς και διάτρητες μεθοδεύσεις επιχειρήθηκε μια πρωτοφανής για τα εκπαιδευτικά δεδομένα παρατυπία σε εκλογές νεοσύστατου συλλόγου εκπαιδευτικών επαγγελματικής κατάρτισης.
Το ελεγχόμενο μητρώο, η επιλεκτική υπόγεια κλήση ψηφοφόρων και η απόπειρα χρήσης του εκλογικού σώματος για ...

μικροπολιτικές σκοπιμότητες, εκτιμούμε ότι συνιστά προσβολή συνολικά για τον κλάδο των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, ως πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του ΕΚΕΠΙΣ κληθήκαμε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 στο ΤΕΙ Κοζάνης, να πάρουμε μέρος στην εκλογική διαδικασία του νεοσύστατου Συλλόγου Εκπαιδευτών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του οποίου την ίδρυση αγνοούσαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Θεωρώντας ότι πρόκειται για επιστημονικό σύλλογο, προσήλθαμε για την εκλογή της πρώτης αιρετής διοίκησης. Η έκπληξη μας ήταν μεγάλη όταν πήραμε στα χέρια μας τα ψηφοδέλτια. Πέραν του ψηφοδελτίου με τους υποψηφίους για το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή, μας δόθηκε δεύτερο ψηφοδέλτιο για να επιλέξουμε αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία, χωρίς να διευκρινίζει ποια Ομοσπονδία. Επειδή νιώσαμε ότι προσβάλλεται βάναυσα η αξιοπρέπεια μας και κάποιοι επιχείρησαν να μας χρησιμοποιήσουν για να νομιμοποιήσουν μια παράτυπη διαδικασία, υποβάλλαμε αμέσως ένσταση στην Εφορευτική Επιτροπή κατά της εγκυρότητας της εκλογικής διαδικασίας για τους παρακάτω λόγους:

α) Γιατί κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να ψηφίσει για το Εργατικό Κέντρο.

β) Γιατί κανένας εργαζόμενος δεν δικαιούται να ψηφίσει σε δύο δευτεροβάθμιες ενώσεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πιστοποιημένων από το ΕΚΕΠΙΣ εκπαιδευτών επαγγελματικής κατάρτισης, έχουν συνδικαλιστική έκφραση μέσα από άλλα σωματεία (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ κτλ). Για την αποφυγή μάλιστα διπλοψηφιών προβλέπεται από το νόμο ο ψηφοφόρος να έχει μαζί του το ασφαλιστικό βιβλιάριο, όπου απαραίτητα καταγράφεται η συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία για να είναι νόμιμη.

 

Οι καταγγέλοντες

 

Θέμης Απατσίδης

Σοφία Μπέση

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 09:00