Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 16:13

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ Δ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

altΜε στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων προκειμένου να χρησιμοποιούν τα ποδήλατά τους ώστε να αναπτυχθεί συνείδηση ενεργών πολιτών πάνω σε θέματα περιβάλλοντος, ο δήμος Πτολεμαϊδας διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι ποδηλατοδρομία με αφετηρία το πάρκο εκτάκτων αναγκών, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας μετακίνησης. Στην ποδηλατοδρομία συμμετείχαν πολλά μικρά παιδιά, τα οποία με ενθουσιασμό ακολούθησαν τη διαδρομή.

Ο δήμος Πτολεμαϊδας συμμετείχε και φέτος ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, με στόχο να υιοθετηθεί το ποδήλατο ως βασικό μέσο μετακίνησης, με στόχο την αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επανέλαβε τη βούληση της δημοτικής αρχής να βελτιώσει τις υπάρχουσες ποδηλατικές διαδρομές μήκους 3 χιλιομέτρων και να δημιουργήσει καινούργιες, ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο τη χρήση του ποδηλάτου, ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης με πολλά πλεονεκτήματα τόσο για τον ίδιο τον ποδηλάτη, όσο και για το περιβάλλον.

Ο κ. Τσιούμαρης παρότρυνε τα παιδιά να χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους, αλλά και να προτρέπουν τους γονείς τους να αγοράζουν αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας που εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, ενώ συνομίλησε μαζί τους και ενδιαφέρθηκε για τις γνώσεις τους σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης έχει ως στόχο να αναδείξει τη σχέση μετακινήσεων, ρύπανσης και υγείας με στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 30% μέχρι το 2020, κάτι στο οποίο στοχεύει ο δήμος Πτολεμαϊδας και δεσμεύεται από τη συμμετοχή του στο Σύμφωνο Δημάρχων, στις Ενεργειακές Πόλεις και στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Επίσης, ο κ. Τσιούμαρης τόνισε ότι ο δήμος Πτολεμαϊδας προωθεί τη μείωση των εκπομπών σε όλα τα επίπεδα, επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες και στη μετάβαση σε ηλεκτροκίνητα οχήματα που τροφοδοτούνται με ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές και θα αποφέρει οφέλη σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο το περιβαλλοντικό.

Μετά τον τερματισμό κληρώθηκαν τρία ποδήλατα, δωρεά του δήμου στους συμμετέχοντες και απονεμήθηκαν έπαινοι.

 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 16:17