Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 22 Μαϊος 2015 09:58

Μερες Θεάτρου, Η παράσταση που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών: ''O άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα, το Σάββατο 23 Μαΐου στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Η παράσταση O άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα, από την ομάδα «Εν Δυνάμει» παρουσιάζεται το Σάββατο 23 Μαΐου στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Κοζάνης στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Μέρες Θεάτρου".
Θα τη δούμε λίγες μέρες πριν την παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Μπορεί το διαφορετικό να κραυγάσει την αποδοχή του; Οι Εν δυνάμει δηλώνουν δημιουργικά την παρουσία τους προτείνοντας, σε μια συντηρητική κοινωνία, μια σύγχρονη αντιμετώπιση της αναπηρίας μέσα από την τέχνη. Απόδειξη των παραπάνω η σημαντική παράσταση Ο Άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα.

Με την παράσταση Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα, που κινείται στο σύνορο του θεάτρου - ντοκουμέντο και του θεάτρου της επινόησης, κοινοποιούνται ιστορίες γύρω από την αναπηρία. Μέσω αυτών των ιστοριών δεν επιδιώκεται παρά αυτό το άνοιγµα στο ανοίκειο, έτσι ώστε να γίνει γνωστό και οικείο. Στη σκηνή οι ιστορίες αυτές µπαίνουν στο στόµα παιδιών και παίρνουν τη µορφή ενός παιδικού παιχνιδιού. Η επιλογή αυτή μπορεί αρχικά να προκύπτει από µια επιµονή να αναφέρεται κανείς στους ανθρώπους µε αναπηρία ως «παιδιά», στην πορεία όµως αποκαλύπτει τη δύναµη του παιδικού αυθορµητισµού και της παιδικής σκληρότητας να µιλήσει χωρίς αναστολές για τα πιο κρυµµένα µυστικά, να πει την αλήθεια ολόκληρη, όπως πραγµατικά είναι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία-μουσική: Ελένη Ευθυμίου

Σκηνικά-κοστούμια: Ελισάβετ Αντάπαση

Φωτισμοί: Ρίτσαρντ Άντονι

Βίντεο: Δημήτρης Ζάχος

Οργάνωση παραγωγής-Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Δημοπούλου

Παίζουν: Κλειώ Αντωνοπούλου, Βάσω Ασίκογλου, Μαρία Δαχλύθρα, Ελευθερία Δρακουλίδου, Μαργαρίτα Καϊναδά, Δημήτρης Καλαγκάνης, Κίμων Καλαγκάνης, Άννα Καλιντσέβα, Αναστασία Καρυοφύλλη, Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη, Μαρία Κολτσίδα, Βαγγέλης Κοσμίδης, Γιώτα Κουϊτζόγλου, Νίκος Κυπαρίσσης, Παρμενίων Κυριακούλης, Ευτέρπη Κώστα,Λωξάνδρα Λούκας, Δημήτρης Μέξης, Αγγελική Μούσιου, Θάνος Νανάσης, Μιχάλης Ντολόπουλος, Βασίλης Πέτρου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Μαϊος 2015 10:02