Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 06 Μαϊος 2012 21:20

Ο σχηματισμός κυβέρνησης και όχι νέες εκλογές προτεραιότητα για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

F4889FE231AF3DEE13226E903437D613Ο σχηματισμός κυβέρνησης και όχι η προσφυγή σε νέα εκλογική αναμέτρηση φαίνεται πως αποτελεί προτεραιότητα για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί επικαλούμενοι πληροφορίες από τα κομματικά επιτελεία.

Συγκεκριμένα, από τη Συγγρού έγινε γνωστό ότι η ΝΔ θα πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και δεν είναι στις προτεραιότητές της να ζητήσει άμεσα νέες εκλογές.

Όπως μετέδωσε το Mega, όταν ο κ. Σαμαράς λάβει τη διερευνητική εντολή, θα επιδιώξει να σχηματισθεί κυβέρνηση. Μάλιστα, ήδη στη Συγγρού συνθέτουν κείμενο 20 σημείων σύγκλισης με βάση τα οποία θα ξεκινήσουν τις διερευνητικές επαφές, πρωτίστως με το ΠΑΣΟΚ.

Στη σύσκεψη στην Συγγρού υπήρξαν φωνές που ζήτησαν επαναληπτικές εκλογές, ωστόσο οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Δ.Αβραμόπουλος και Στ.Δήμας, κράτησαν αρνητική στάση.

«Η ΝΔ είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ» λένε οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ και προσθέτουν ότι «πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία, να δείξουμε ευθύνη και να διερευνήσουμε αν μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση».

Μιλώντας στο Mega o Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «θα δούμε το τελικό αποτέλεσμα», ενώ πρόσθεσε: «Θεωρώ σημαντικά τρία πράγματα για τη χώρα: πρώτον σταθερότητα, δεύτερον να έχει ισχυρή φωνή, ακόμη και χορωδιακή, τρίτον να μην κινδυνεύσει η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη».

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Mega, και η Ιπποκράτους δεν επιθυμεί νέα προσφυγή στις κάλπες. Κατά τις πληροφορίες αυτές, το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και γι' αυτό θα περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα, για να δει ποια κόμματα μπαίνουν τελικά στη Βουλή.

Σε διαρκή σύσκεψη, μέσα σε βαρύ κλίμα, βρίσκονται τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ η γραμμή που έχει δοθεί είναι να μην γίνονται δηλώσεις σε τηλεοπτικά πάνελ μέχρι να υπάρξουν τα πραγματικά αποτελέσματα.

Πάντως, στη σύσκεψη φάνηκε ότι μεταξύ των στελεχών κερδίζει έδαφος η ιδέα για πρόταση σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Νωρίτερα η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει την αληθινή επιλογή του εκλογικού σώματος και για λόγους σεβασμού και αξιοπιστίας θα τοποθετηθεί με δήλωση του αρχηγού του, Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τη διαμόρφωση του πραγματικού τελικού αποτελέσματος.

Επισήμανε ότι αυτή είναι η πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών και γι' αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαγνωσθεί η βούληση του ελληνικού λαού.

πηγή-in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Μαϊος 2012 20:34