Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 17:09

Θ. Πάγκαλος: "Στην Ελλάδα ο σταυρός προτίμησης ανταλλάσσεται με ρουσφέτια"

pagkalosΜετά το «μαζί τα φάγαμε», πρωτοτύπησε για άλλη μία φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας για το εκλογικό σύστημα της χώρας και τον σταυρό προτίμησης που ανταλλάσσεται με ρουσφέτια. Ο κ. Πάγκαλος σε συνέντευξη του στο γαλλογερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARTE και σε συνομιλία του στo πλαίσιo της τηλεοπτικής παραγωγής των Emmanuel και Daniel Leconte, «I love democracy, εξήγησε στους εμβρόντητους συνομιλητές του πως ο...

σταυρός προτίμησης σε έναν Έλληνα βουλευτή αποτελεί πράξη συναλλαγής με αντίτιμο μία θέση στο δημόσιο.

Ο κ. Πάγκαλος περιέγραψε έτσι γλαφυρά την εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα στον εντυπωσιασμένο Γάλλο δημοσιογράφο, ο οποίος αναρωτήθηκε εάν το σύστημα με το σταυρό προτίμησης ισχύει ακόμα.

«Εσείς εκλεχθήκατε επειδή διορίζατε κόσμο;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος το επί 30 χρόνια μέλος του κοινοβουλίου Θ. Πάγκαλο, η απάντηση του οποίου ήταν: «Όχι, εγώ είμαι παράξενο ζώο, είμαι το αντίθετο, ποτέ δεν έκανα ρουσφέτια, ποτέ δεν είχα πελατεία...».

Ως γνωστόν ο κ. Πάγκαλος  εγκαταλείπει την πολιτική καριέρα και δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Είναι λοιπόν μαθηματικά σίγουρο πώς θα κατηγορηθεί από τους συναδέλφους του βουλευτές πώς η κριτική που ασκεί στο πολιτικό σύστημα έρχεται κατόπιν εορτής και μάλιστα είναι ανέξοδη αφού δεν σκοπεύει να διεκδικήσει πλέον την ψήφο των πολιτών της περιφέρειας του.

Είναι επίσης ηλίου φαεινότερο πως η φράση του «είμαι παράξενο ζώο» θα παραμείνει στην πολιτική ορολογία όπως και εκείνη «Μαζί τα φάγαμε», φράση που αποτελεί και τον τίτλο του βιβλίου που πρόκειται να εκδώσει σύντομα.

πηγή-zougla.gr via madata.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 17:14