Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 16:14

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος θα είναι ο 11ος κατά σειρά πρωθυπουργός της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας - Διαβάστε το βιογραφικό του

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος θα είναι ο 11ος κατά σειρά πρωθυπουργός της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας - Διαβάστε το βιογραφικό τουΣτην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Παπανδρέου και Σαμαρά για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και -ειδικά- του ονόματος του νέου πρωθυπουργού, ο οποίος- σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- θα είναι ο Λ. Παπαδήμος.

Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς του να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους, ενώ στη ΝΔ υπάρχει ένταση στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα για το εάν πρέπει να υπάρχει συμμετοχή στελεχών της στο νέο σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών ως προς το όνομα του πρωθυπουργού και απομένουν λεπτομέρειες προκειμένου να προχωρήσουν σε επίσημες ανακοινώσεις.

Ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λ. Παπαδήμο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν το επικρατέστερο όνομα για τη θέση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε π ρ/σ "Βήμα", ο κ. Παπαδήμος δεν έχει θέσει ποτέ θέμα συμμετοχής ή μη Βενιζέλου στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

"Ετοιμάστε τις παραιτήσεις..."

Να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, ο Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου, το οποίο συνήλθε το μεσημέρι για περίπου 40 λεπτά. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Παπανδρέου δεν ανακοίνωσε το όνομα του νέου πρωθυπουργού, ούτε ζήτησε άμεσα τις παραιτήσεις.

"Όλοι μπορούμε να φανταστούμε τα κατάλληλα πρόσωπα, πρέπει όμως να καταλήξουμε στην ιδανικότερη λύση", φέρεται να δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος σημείωσε ότι σε μία διαπραγμάτευση υπάρχουν πάντα "κόκκινες γραμμές".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε στους υπουργούς ότι οι διαπραγματεύσεις είναι κοντά σε κατάληξη, αλλά καθυστερούν διότι είναι μία πρωτοφανής διαδικασία για τη χώρα μας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημέρωσε ότι στις γραπτές εγγυήσεις που ζήτησε το Eurogroup, δεν θα υπάρχουν μόνο οι υπογραφές Παπανδρέου και Σαμαρά, αλλά και του νέου πρωθυπουργού καθώς και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Κατά την έξοδο τους από τη συνεδρίαση, οι υπουργοί ερωτήθηκαν εάν θα παραιτηθούν και απάντησαν: "Οι παραιτήσεις μας είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού".

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Eurogroup.

Λίγη ώρα προτού αρχίσει η συνεδρίαση του υπουργικού, ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον Απόστολο Κακλαμάνη, παρουσία των κυρίων Πετσάλνικου και Αθανασάκη. Ο κ. Κακλαμάνης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν του προτάθηκε η θέση του πρωθυπουργού, για να απαντήσει με ένα κατηγορηματικό "όχι".

Αντεγκλήσεις στη ΝΔ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΝΔ φέρεται να συμφωνεί στη συμμετοχή πολιτικών στελεχών της στο νέο κυβερνητικό σχήμα- κάτι για το οποίο φέρονταν να πιέζουν τόσο ο κ. Παπανδρέου και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, όσο και αξιωματούχοι της ΕΕ-, ενώ εμφανίζεται διατεθειμένη να δεχθεί μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών πέραν της 19ης Φεβρουαρίου.

"Δεν έχουμε πρόβλημα για το ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός γιατί δεν θα συγκυβερνήσουμε", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Λίγο μετά τις 15.00 ο Α. Σαμαράς επέστρεψε στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, αφού προηγουμένως είχε αποχωρήσει- για περίπου μία ώρα- προς άγνωστη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχει πληροφόρηση για το που πήγε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος φέρεται να δέχεται αφόρητες πιέσεις για τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών του κόμματος στο νέο σχήμα, την ώρα που πολλοί γαλάζιοι βουλευτές και άλλα στελέχη διαφωνούν κάθετα με αυτό το ενδεχόμενο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός ΝΔ (ακόμα και στο στενό επιτελείο Σαμαρά) έχουν σχηματιστεί δύο ομάδες: Μία μετριοπαθής που δέχεται τη συμμετοχή στελεχών στο νέο σχήμα και μία σκληροπυρηνική που δεν το συζητά.

Εγχώρια ΜΜΕ μετέδωσαν ότι στη διάρκεια συνεδρίασης του επιτελείου Σαμαρά ανέβηκαν οι τόνοι κατά πολλά ντεσιμπέλ.

Η ονοματολογία

Τα ονόματα που βρέθηκαν στο τραπέζι- εκτός Παπαδήμου- ήταν του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ και πρώην υπουργού Οικονομικών Π. Ρουμελιώτη και του ευρωπαίου διαμεσολαβητή Ν. Διαμαντούρου. Ο κ. Διαμαντούρος, σε δηλώσεις του στον 9,84, τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει επίσημη πρόταση από επίσημα χείλη, αλλά έχει γίνει διερευνητική επαφή.

Η νέα κυβέρνηση θα έχει ως έργο την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και μετά θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

πηγή: nooz.gr

Διαβάστε το βιογραφικό του Λουκά Παπαδήμου

Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από την Δεσφίνα Φωκίδας και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), απ' όπου αποφοίτησε το 1970, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογική Μηχανική (1972) και πραγματοποίησε διδακτορικό (1978) στα οικονομικά. Παράλληλα εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ. Το 1980 εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 - 1993). Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010. Να σημειωθεί ότι έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.

Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

Τον Νοέμβρη του 2011 μετά την συνάντηση και καταρχήν συμφωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, το πρόσωπό του αναφέρθηκε στον Τύπο ως η επικρατέστερη επιλογή για την πρωθυπουργία της χώρας κατά την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.

πηγή: http://el.wikipedia.org 


Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 01:50