Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2011 23:56

Συμφωνία για συγκρότηση νέας κυβέρνησης - Εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Οκτωβρίου

Συμφωνία για συγκρότηση νέας κυβέρνησης - Εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του ΟκτωβρίουΣε συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου κατέληξαν οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς, κατά την κοινή συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αύριο Δευτέρα θα υπάρξει και νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών προκειμένου να αποφασιστεί το πρόσωπο που θα ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος, καθώς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.

Επισημαίνεται ακόμη ότι για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος, σύμφωνα με το Reuters ανέφερε ακόμη πως αν όλα προχωρήσουν βάσει του σχεδίου είναι η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί και θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης εντός της εβδομάδας.

Συνάντηση των οικονομικών επιτελείων κυβέρνησης - ΝΔ

Λίγη ώρα μετά τη συμφωνία στο προεδρικό μέγαρο άρχισε συνάντηση ανάμεσα σε στελέχη των οικονομικών επιτελείων της κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την πλευρά της κυβέρνησης στην συνάντηση λαμβάνουν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γ. Ζανιάς. Από την πλευρά της ΝΔ μετέχουν συμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι του Προέδρου του κόμματος Δ. Σταμάτης και Χ. Λαζαρίδης και ο βουλευτής Χ. Σταικούρας.

Πάντως, τελικά ματαιώθηκε η σύγκληση σύσκεψης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών την οποία προγραμμάτιζε για αύριο η Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση για την επίτευξη της συμφωνίας, καθώς τόσο από πλευράς ΚΚΕ όσο και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστό πως δεν προτίθεντο να παραστούν.

«Η νύχτα δεν έβγαλε Επίσκοπο, να δούμε αν η αυγή θα βγάλει Μητροπολίτη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ. Εκτιμά ακόμη πως «με τα καπρίτσια των κ. Παπανδρέου και Σαμαρά χάθηκε πολύτιμος χρόνος που θα δυσκολέψει έτι περισσότερο το όποιο σχήμα διαδεχθεί την παρούσα κυβέρνηση».

«Μετά από ένα απίστευτο παρασκήνιο διαβουλεύσεων, ανοιχτών εκβιασμών και δημιουργίας κλίματος τρομοκράτησης της κοινωνίας, η ανάγκη της ανασύνταξης του μνημονιακού μπλοκ υπό το βάρος των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων του λαού μας οδηγεί στη συγκρότηση νέας κυβέρνησης» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πολιτικός σχηματισμός στην ανακοίνωσή του για τη συμφωνία ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα για συγκρότηση νέας κυβέρνησης κάνει μάλιστα λόγο για αντιδημοκρατική εκτροπή: «Η ασθμαίνουσα προσπάθεια των συνεγγυητών πλέον του μνημονίου, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να ψηφισθεί η δανειακή σύμβαση από την παρούσα Βουλή αποτελεί μια ωμή αντιδημοκρατική εκτροπή».

Όπως υποστηρίζει, «η παρούσα Βουλή δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να υποθηκεύσει το μέλλον του κόσμου της εργασίας για τις επόμενες δεκαετίες. Η νέα κυβέρνηση θα είναι πλήρως απονομιμοποιημένη και πολιτικά ανίσχυρη».

Εκτιμά πάντως πως «η προσπάθεια της χειραγώγησης του λαού μας και η υπαγωγή του σε ένα καθεστώς διαρκούς λιτότητας προς όφελος των αγορών και των ισχυρών οικονομικών ελίτ θα ανατραπεί μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας» και καλεί τις «πολιτικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική να συγκλίνουν σε ένα ευρύτατο αντιμνημονιακό μέτωπο και στην προοπτική ενός νέου συνασπισμού εξουσίας».

Καταλήγοντας επαναλαμβάνει πως «η προσφυγή στις κάλπες και η απόρριψη της νέας δανειακής σύμβασης συνιστούν τα πρώτα βήματα για μια νέα ελπιδοφόρα πορεία».

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα μετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, αν και ανακοίνωσε ότι θα παραβρεθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Δεν πρέπει να αργήσει ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης, ανακοίνωσε η Δημοκρατική Συμμαχία, με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη να επισημαίνει πως αν κληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα λάβει μέρος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Χαιρέτισε τη συμφωνία το ΕΛΚ

Η πρώτη αντίδραση από το εξωτερικό ήρθε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μάρτενς, ο οποίος με μήνυμα του μέσω twitter, χαιρέτισε τη συμφωνία για συγκρότησης νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, καθώς και τη στάση του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η είδηση της συμφωνίας, όπως ήταν φυσικό, έκανε το γύρο του κόσμου, με το θέμα να είναι πρώτο στα διεθνή ΜΜΕ.

πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 01:41