Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 03:43

Να καταργηθεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ζητεί η Τρόικα - "Δεν θα γίνουμε ...Ινδία" απαντά ο Πρωθυπουργός

 

Να καταργηθεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ζητεί η Τρόικα - Δεν θα γίνουμε ...Ινδία απαντά ο Πρωθυπουργός"Δεν είμαστε Ινδία, ούτε πρόκειται να γίνουμε" ανέφερε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για τις συλλογικές συμβάσεις, την ώρα που η τρόικα ζητεί - σύμφωνα με πληροφορίες - από το υπουργείο Εργασίας την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, ώστε να μειωθεί ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα - με ή χωρίς την συγκατάθεση των συνδικάτων.

 

Παράλληλα η τρόικα ζητά - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - να παγώσουν όλες οι κλαδικές συμβάσεις που προβλέπουν αύξηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα για τρία χρόνια

Σημειώνεται ότι σήμερα ο βασικός μισθός είναι περίπου 750 ευρώ μεικτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το αίτημα για την Συλλογική Σύμβαση τέθηκε σε επαφή των ελεγκτών με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας το βράδυ της Κυριακής. Ο Γιώργος Κουτρουμάνης, φέρεται να δήλωσε ότι πρέπει να γίνει πρώτα διαβούλευση του θέματος εντός της κυβέρνησης, ωστόσο εξέφρασε την διαφωνία του λέγοντας ότι ήδη η ύφεση είναι μεγάλη και η κατανάλωση σημειώνει έντονη πτώση.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πάντως στην επέκταση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 20 εργαζόμενους.

Αντίδραση Παπανδρέου

Μιλώντας με βουλευτές ο πρωθυπουργός τόνισε ότι" στην Ελλάδα έχουμε Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θεσμούς που προστατεύουν τους εργαζόμενους, δεν είμαστε 'Ινδία' και ούτε πρόκειται να γίνουμε". Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, οι βουλευτές είχαν ήδη ενημερωθεί για το αίτημα της τρόικας. Το ίδιο και ο πρωθυπουργός, που έδωσε εμμέσως απάντηση.

Οι βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας με τους οποίους συναντήθηκε ο πρωθυπουργός από την πλευρά τους εξέφρασαν σειρά προβληματισμών.

Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει την Τρίτη τις συναντήσεις του με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.  Στη 1 μ.μ. θα συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή με τους βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

"Η Κυβέρνηση εξετάζει κάθε παράγοντα που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση ενθαρρύνουμε συνεχώς τον διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, έτσι ώστε να προωθηθούν οι απαραίτητες αλλαγές στη βάση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Πρόσθεσε ότι "παράλληλα, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τα χαμηλά εισοδήματα και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα μέσα από την μείωση του μη μισθολογικού κόστους και την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών".

πηγή: nooz.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 22:26