Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 10:19

Ερώτηση του Γ. Βλατή για τα αδιάθετα τεύτλα

102912_blatis2Ερώτηση κατέθεσε ο  Γιάννης Βλατής, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τα προβλήματα των τευτλοπαραγωγών του νομού μας.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
 ''Στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, καλλιεργούνται

σήμερα περίπου 700 στρέμματα τεύτλα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η πολυήμερη απεργία των οδηγών φορτηγών είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία των παραγωγών να μεταφέρουν την παραγωγή τους εγκαίρως στο σταθμό μεταφόρτωσης. Επιπλέον, οι συνεχείς βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου κατέστησαν αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκομιδής.

Σημειώνεται δε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ διέκοψε την επιδότηση προς τους καλλιεργητές με το αιτιολογικό της μη έγκαιρης παράδοσης του προϊόντος.

Οι παραγωγοί, εδώ και μήνες επικοινωνούν τόσο με την ΕΒΖ, όσο και με τον ΕΛΓΑ προκειμένου να μάθουν τι θα γίνει με την παραγωγή τους. Ωστόσο η μεν Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης τους παραπέμπει στον ΕΛΓΑ προκειμένου να αποζημιωθούν για την παραγωγή τους, ο δε ΕΛΓΑ του παραπέμπει στην ΕΒΖ.

Επειδή η ΕΒΖ είναι η μοναδική εταιρεία στη χώρα που μπορεί να απορροφήσει το συγκεκριμένο προϊόν.

Επειδή ο ΕΛΓΑ είναι ο κατ' εξοχήν αρμόδιος φορέας για την καταβολή αποζημιώσεων.

Επειδή υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, η αδυναμία των παραγωγών να πουλήσουν το προϊόν τους ή να αποζημιωθούν γι αυτό εγείρει πραγματική ανησυχία για τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών τους αλλά και για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθούν αυτοί και οι οικογένειές τους''.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Γιατί ο ΕΛΓΑ αρνείται να εξετάσει το θέμα των αποζημιώσεων των τευτλοπαραγωγών της Εορδαίας;

Γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε σε διακοπή της επιδότησης λόγω μη έγκαιρης παράδοσης του προϊόντος, εφόσον γνώριζε ότι δεν ευθύνονται οι παραγωγοί για την καθυστέρηση;

Τελικά, όταν απεργίες ομάδας πολιτών θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική δραστηριότητα άλλων, ποιος θα ευθύνεται για την απώλεια εισοδήματος;''

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 10:22