Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011 22:20

24ωρη απεργία των Εκτάκτων Αρχαιολόγων την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου για το αρχαιολογικό έργο στην Μακεδονία

arxeologoiΕν όψει της έναρξης του συνεδρίου για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη ο ΣΕΚΑ (Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων) κηρύσσει 24ωρη απεργία στις 10/3 και συγκέντρωση όλων των  αρχαιολόγων έξω από το κτήριο της παλιάς Φιλοσοφικής στις 9 π.μ., όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο, με κύριο αίτημα την κατάργηση του 24μήνου.

Παράλληλα οι αρχαιολόγοι  στην Αθήνα θα οργανώσουν κινητοποίηση στο ΥΠΕΣ. Έξω από την αίθουσα του συνεδρίου θα υπάρχει, όπως την προηγούμενη χρονιά, ειδικός χώρος του ΣΕΚΑ για ενημέρωση.

Απο τον ΣΕΚΑ θεωρήθηκε σκόπιμο η κινητοποίηση να γίνει την ημέρα  έναρξης του συνεδρίου, διότι θα προβληθεί για ακόμα μία φορά το θέμα του 24μήνου και του αδιέξοδου που προκύπτει για τους έκτακτους αρχαιολόγους. Η διαμαρτυρία για την κατάργηση του δικαιώματος εργασίας μετά από δύο χρόνια, θα εχει ως αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό και τη σταδιακή εξαφάνιση του πεπειραμένου επιστημονικού προσωπικού. Ετσι  είναι απαραίτητο να εκφραστεί η διαμαρτυρία στον ίδιο χώρο που γίνεται η παρουσίαση των αρχαιολογικών έργων και η συνάντηση όλων των αρχαιολόγων και των πανεπιστημιακών καθηγητών. Πρέπει να φανεί να γίνει γνωστό σε όλους ότι η συνέχιση όλων αυτών των έργων που προβάλλονται είναι ανέφικτη χωρίς τη συμμετοχή των προσώπων που έχουν αναλάβει με κόπο, αφοσίωση και προσωπικές θυσίες την αποπεράτωσή τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011 22:39