Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 15:08

5,5 εκ. ευρώ για νέες επιχειρήσεις έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης από την Α. Διαμαντοπούλου

diamantopoyloy

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης του πρώτου κύκλου υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση Νέων και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων / Πράξη Υποστήριξη Νέων Επιχειρήσεων για  Δραστηριότητες Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης».  Στη διαδικασία αξιολογήθηκαν 151 προτάσεις που κατατέθηκαν από νέες Επιχειρήσεις (νέες ηλικιακά επιχειρήσεις έως 6 ετών ή νέες υπό την έννοια του ότι δεν έχουν χρηματοδοτηθεί για έρευνα έως σήμερα).


Επιλέχτηκαν προς χρηματοδότηση 45 προτάσεις οι οποίες και θα λάβουν συνολικά το ποσό των περίπου 5,5 εκ. €  για έργα που ανήκουν σε πολύ σημαντικούς τομείς για την Ελληνική οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 13 έργα στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 11 έργα στους τομείς Γεωργίας, Αλιείας, Κτηνοτροφίας, Τροφίμων και Βιοτεχνολογίας, 6 έργα στους τομείς προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και των τεχνολογιών παραγωγής, ένα έργο στον τομέα των Νανοεπιστημών, 3 έργα στον τομέα της Ενέργειας, 4 έργα στον τομέα των Μεταφορών, 3 έργα στον τομέα του Περιβάλλοντος, 3 έργα στον τομέα της υγείας κα ένα έργο στον τομέα του Διαστήματος και τεχνολογιών ασφάλειας.

Η υλοποίηση των παραπάνω έργων θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του 2015 με θετικές επιδράσεις στην ανάπτυξη καθώς προωθείται η καινοτομία, διασυνδέεται η έρευνα και η τεχνολογία με την παραγωγική διαδικασία ενώ ταυτόχρονα από τις εφαρμογές των έργων προκύπτουν μετρήσιμα οφέλη για σημαντικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα.

Σημαντικά οφέλη προκύπτουν και για τις ίδιες τις νέες επιχειρήσεις με την ενίσχυση της καινοτομικότητάς τους και της ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών και γνώσης σε αυτές, τη βελτίωση της παραγωγικότητας τους, την ανάπτυξη νέων ή βελτιωμένων προϊόντων ή υπηρεσιών με υψηλή προστιθέμενη αξία, την ανάπτυξη νέων ή βελτιωμένων μεθόδων παραγωγής, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους και τη διείσδυση σε νέες αγορές.

Σε σχετική δήλωσή της η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου επισημαίνει: «Στα ζητούμενα και στις προκλήσεις της εποχής και των καιρών απαντάμε έμπρακτα με πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θέτουν την καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία στο επίκεντρο της εθνικής προσπάθειας για επανεκκίνηση της οικονομίας και ανάπτυξη».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 15:21