Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011 19:04

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης: ''Η Εκλογολογία βλάπτει την χώρα''


Φ. ΚουβέληςΑπο τις εργασίες της πανελλαδικής επιτροπης της ΔΗΜ.ΑΡ. ο προέδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης δήλωσε:  
Για την εκλογολογία και  το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Είναι αλήθεια ότι η υποτίμηση νομισμάτων και η προσφυγή στις κάλπες δεν προαναγγέλλονται. Συνήθως πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικά..



Το ζήτημα, όμως, είναι ότι η συνεχής προσφυγή στις κάλπες έξω από τα προβλεπόμενα όρια της τετραετίας αποδεικνύουν τη βαθιά κρίση του κομματικού συστήματος και την κατάρρευση του μύθου των ισχυρών αυτοδύναμων κυβερνήσεων.

Δεν είναι μόνοι οι αρνητικές συνέπειες στους οικονομικούς σχεδιασμούς που προκαλούν αυτή την ασταμάτητη εκλογολογία. Είναι κυρίως η απαράδεκτη νοοτροπία ότι οι εκλογές διεξάγονται ως προνόμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού και πάντα στον ορίζοντα των μικροκομματικών συμφερόντων.

Είναι προφανές ότι αυτή η τακτική δεν ωφελεί τη χώρα. Αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της, που πρέπει να αντιμετωπιστούν με αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση, η Δημοκρατική Αριστερά είναι έτοιμη, όποτε και αν γίνουν εκλογές, να δώσει συντεταγμένα, με τις δικές της δυνάμεις, τη μάχη της πολιτικής αναμέτρησης. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011 19:13