Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 19:53

Νέο υφυπουργείο για το ΕΣΠΑ για ταχεία απορρόφηση πόρων

ypoyrgiko__samarasΟ πρωθυπουργός όρισε υφυπουργό αρμόδιο για το ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης τον Κυριάκο Βιρβιδάκη, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, εν μέσω ύφεσης και υψηλής ανεργίας που έχει φτάσει σε «αδιανόητα» ποσοστά. «Μην μου φέρετε προβλήματα, λύσεις να μου φέρετε» για τη γραφειοκρατία,

είπε ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς, κατά τη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή. Τόνισε ότι «ο ξερολισμός είναι εχθρός». Σε 44 δισ. ευρώ ανέρχονται συνολικά οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις προς την Ελλάδα για τα επόμενα 9 χρόνια, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντική την αύξηση της ευελιξίας στην απορροφητικότητα των πόρων. Τόνισε ότι υπάρχουν προγράμματα χωρίς εθνική κατανομή σε τομείς όπως οι μεταφορές, η ενέργεια και οι επικοινωνίες, όπου μπορεί η Ελλάδα - όπως είπε - να εξασφαλίσει άλλο ένα δισ. ευρώ.
Ο Αντώνης Σαμαράς είπε στους υπουργούς ότι πρέπει εξαρχής να γίνει σωστή διαχείριση του ΕΣΠΑ και πως δεν μετρά μόνο η ταχύτητα της απορροφητικότητας αλλά και η ποιότητα των έργων. «Τα χρήματα πρέπει να πάνε εκεί που θα πιάσουν τόπο» είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ότι κριτήρια πρέπει να είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η καινοτομία και η προσέλκυση επενδύσεων. Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνει αποσπασματική αξιοποίηση των πόρων και κατακερματισμός σε μικρά έργα και πρόσθεσε: «αυτή τη στιγμή φτιάχνουμε το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της επόμενης δεκαετίας».

 

 

Νέος υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ

Ο βουλευτής Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, θα ορκιστεί υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ το Σάββατο στις 12.00 και το χαρτοφυλάκιό του θα υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, υπό τον Κ. Χατζηδάκη.

πηγη:enet.gr ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 19:59