Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012 19:44

Οικολόγοι Πράσινοι: ''Ο νόμος της σιωπής για τα χρέη και τον δανεισμό των πολιτικών κομμάτων''

oikologoipraslogoΟι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε την αγανάκτηση και απορία μας για την απάντηση που έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος σε ερώτηση βουλευτή, η οποία αφορούσε στα δεδομένα δανεισμού των πολιτικών κομμάτων.

Ο κ. Προβόπουλος απέφυγε να δώσει τα σχετικά στοιχεία, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο, όταν δημόσιοι οργανισμοί αναρτούν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ οικονομικά στοιχεία ακόμη και για δαπάνες των 50 ευρώ!
Τα κοινοβουλευτικά και ευρωκοινοβουλευτικά κόμματα διαχειρίζονται σημαντικά ποσά από το υστέρημα των πολιτών και συνεπώς πρέπει να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες διαφάνειας που ισχύουν για κάθε δημόσια υπηρεσία. Έτσι και το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων τους, αλλά και η "νομιμότητα" των δανειακών συμβάσεων που κατά καιρούς έχουν συνάψει δεν μπορεί να καλύπτονται από το "νόμο της σιωπής".

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, παρά το γεγονός ότι έτυχαν αναλογικά μικρής επιχορήγησης δεν έχουν την παραμικρή δανειακή υποχρέωση απέναντι σε οποιαδήποτε Τράπεζα. Αντιθέτως, σημαντικό ποσοστό της χρηματοδότησης τους επιστρέφει στην κοινωνία των πολιτών, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης στοχευμένων παρεμβάσεων, συλλογικών πρωτοβουλιών, εθελοντικών δράσεων, κ.α.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012 22:02