Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 20:27

Π. Κουκουλόπουλος: «Καθοριστικής σημασίας η πολιτική διαπραγμάτευση για το χρέος της χώρας»

koukoulopoulos1Την άποψη του ΠΑΣΟΚ πως έπρεπε να προηγηθεί η πολιτική διαπραγμάτευση για τα νέα μέτρα, για να αποφευχθεί ο οριζόντιος και κοινωνικά άδικος χαρακτήρας τους, εξέφρασε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας σήμερα σε ενημερωτικές ραδιοφωνικές εκπομπές. Συγκεκριμένα ο κ. Κουκουλόπουλος ερωτηθείς για τα νέα μέτρα υποστήριξε ότι:

«Το σώμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έδωσε μια εντολή στα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση και αφορά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Η εντολή, λοιπόν, που έχουμε εμείς από τους εκλογείς μας, αλλά και τα άλλα κόμματα που δεν μετέχουν στην Κυβέρνηση είναι απολύτως σαφής, παραμονή στην ευρωζώνη και αυτό πρέπει να πράξουμε.
Από εκεί και πέρα, αυτό που βιώνουμε αυτές τις ημέρες είναι μια πανηγυρική, θα έλεγα, αλλά πολύ πικρή, δικαίωση για το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα θέλαμε να δικαιωθούμε έτσι από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ και σας μιλάω μετά λόγου γνώσεως, καθώς συμμετέχω στην τετραμελή αντιπροσωπεία του που, σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο, πάμε και ερχόμαστε στο Υπουργείο Οικονομικών, καταθέτουμε προτάσεις, έχουμε συμβάλει και εμφανώς, αλλά και χωρίς αυτό να φαίνεται πολλές φορές, στην όλη προσπάθεια της χώρας για την περικοπή δαπανών με όσο γίνεται λιγότερο οριζόντιο χαρακτήρα και μικρότερο κοινωνικό κόστος. Και ό,τι συμβαίνει σήμερα, δυστυχώς, το είχαμε πει και το είχαμε προβλέψει εγκαίρως, αλλά δεν αντιμετωπίστηκε ιδιαίτερα θετικά από τα άλλα δύο κόμματα με τα οποία συγκυβερνούμε, αλλά ούτε και από τα μέσα ενημέρωσης.
Δηλαδή, είχαμε τονίσει από την αρχή, από τις αρχές Ιουλίου, ότι έπρεπε να προηγηθεί η πολιτική διαπραγμάτευση και να ακολουθήσουν τα όποια μέτρα. Είχαμε πει ότι τα 11,5 δις είναι σχεδόν θεολογική προσέγγιση, γιατί δεν ανταποκρίνονται σε κανένα μακροοικονομικό σχέδιο - και το ακούσαμε από την κυρία Λαγκάρντ, πολύ πρόσφατα, να το επιβεβαιώνει: ότι δηλαδή υπάρχει ζήτημα βιωσιμότητας του χρέους.
Σχετικά, τώρα με την πολιτική διαπραγμάτευση , χωρίς να θέλω να δημιουργήσω κάποιες φρούδες ελπίδες, είναι φανερό ότι το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει. Μπορεί να μην μιλάμε για θεαματική αλλαγή, αλλά μιλάμε σίγουρα για μια αλλαγή που είναι απολύτως ορατή, απολύτως αισθητή στην Ευρώπη και αυτό το διαπιστώσαμε στην πρόσφατη σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών στις Βρυξέλλες. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, αυτό που γίνεται σε καθαρά πολιτικό επίπεδο δεν μπορεί να μην αποδώσει και άρα πρέπει να επιμείνουμε».
Σε ό,τι αφορά την στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή κατά τη συζήτηση των νέων μέτρων ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε πως:
«Θα πάμε στη Βουλή με ένα συνολικό πρόγραμμα – πρόταση, που θα περιέχει μέτρα άμεσης ανακούφισης της κοινωνίας, θα έχει με σαφήνεια προτάσεις αναπτυξιακές, προτάσεις που υλοποιούνται δηλαδή, και όχι επανάληψη γνωστών στερεοτύπων, του τύπου επιτάχυνση του ΕΣΠΑ κ.τ.λ.
Κυρίως όμως θα πάμε με το στόχο πως η πολιτική διαπραγμάτευση θα πρέπει να αποδώσει την άμεση εκταμίευση των 31,5 δις ευρώ, για να ολοκληρωθεί η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να υπάρξει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, γιατί αυτό είναι το μείζον πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας σήμερα».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 20:31