Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 10:40

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ''Να πάρει θέση ο Προβόπουλος για τις παράνομες εισροές - εκροές συναλλάγματος

oikologoipraslogoΗ Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων ζητα να τοποθετηθεί υπεύθυνα ο κ. Προβόπουλος ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι, γύρω από τις εκροές και εισροές συναλλάγματος, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel 1 ο Ρέιμοντ Μπέικερ, επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Global Financial Integrity".

Κατά το δημοσίευμα, υπάρχουν τεράστιες εκροές συναλλάγματος (261 δις δολάρια) από τη χώρα, την οκταετία 2003-2011, ποσά που στο σύνολο τους υπερβαίνουν το Ελληνικό ΑΕΠ ! Ο Ρ. Μπέικερ αποδίδει τη ροή των χρημάτων σε «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, αλλά και απόκρυψη εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Επιπλέον, αντίθετα με την πτωτική πορεία του συνόλου των καταθέσεων, την προηγούμενη διετία εισέρρευσαν μεγάλα ποσά, προκειμένου να καλυφθεί η ταμειακή στενότητα από την έλλειψη τραπεζικής ρευστότητας. Οι επισημάνσεις αυτές που κάνουν μέσω του γερμανικού περιοδικού το γύρο του κόσμου, βυθίζουν σε ανυποληψία την πολιτική βούληση αλλά και το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών.
Κατά συνέπεια ο κ. Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και εποπτεύων της λειτουργίας του Τραπεζικού Συστήματος, οφείλει με σαφήνεια:

Να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη βασιμότητα των δηλώσεων Μπέικερ,
Να ανακοινώσει ποιο είναι το ύψος εισροών -εκροών συναλλάγματος κατ' έτος την προαναφερόμενη χρονική περίοδο,
Να εξηγήσει ποιες διαδικασίες κινήθηκαν και γιατί δεν είδαν το φως της δημοσιότητας για τις παράνομες συναλλαγές.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 10:44