Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 17:30

ΚΚΕ: ''Προσφορά στους μεγαλοκατασκευαστές η Εγνατία οδός''

kke«Πεσκέσι» την Εγνατία οδό προσφέρει η κυβέρνηση στους μεγαλοκατασκευαστές και τους τραπεζίτες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία τους. Η απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, να παραχωρηθεί για 40 χρόνια σε ιδιώτες η Εγνατία οδός, μαζί με τους κάθετους άξονες,

εξυπηρετεί ακριβώς αυτήν την πολιτική.
Στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αφορά τον κάθετο οδικό άξονα, Σιάτιστα – Καστοριά - Κρυσταλοπηγή, μαζί με τα δικαιώματα της εκμετάλλευσης, επιβολής διοδίων, της δημιουργίας και εκμετάλλευσης των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ).
Η τρικομματική κυβέρνηση, η οποία είναι συνεπής στην υλοποίηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την σταδιακή απελευθέρωση των μεταφορών, τα τελευταία χρόνια με την εκχώρηση των μεγάλων οδικών αξόνων σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, μέσα από τις ληστρικές «συμβάσεις παραχώρησης», έχει μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα τους και όχι τις ανάγκες του λαού για φτηνές, γρήγορες και ασφαλείς μεταφορές.
Η κυβερνητική απόφαση της ιδιωτικοποίησης του κάθετου οδικού άξονα Σιάτιστας – Καστοριάς – Κρυσταλοπηγής, με τους ανισόπεδους κόμβους, το μεθοριακό σταθμό και το ΣΕΑ, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ιδιωτικό και πανάκριβο δρόμο για το λαό, αφού οι επιχειρηματίες θα μπορούν να λειτουργούν σταθμούς διοδίων και να τα αυξάνουν όποτε αυτοί θέλουν, αδιαφορώντας για τις λαϊκές ανάγκες.
Ο λαός ήδη έχει χρυσοπληρώσει την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων μέσα από την πολύ σκληρή φορολογία που του επιβάλλουν, αλλά και με τα πανάκριβα διόδια που πληρώνει για τη χρήση τους. Θα πρέπει να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα από την εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης,
Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να ξεσηκωθούν, να μην περάσει το νέο έγκλημα της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Μοναδική λύση είναι να αγωνιστεί ο λαός για να γίνουν τα δημόσια έργα λαϊκή περιουσία, για να καταργηθούν όλα τα διόδια και να μπορούν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες να κυκλοφορούν ελεύθερα σε σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους χωρίς να πληρώνουν χαράτσια.
Επιβεβαιώνεται ότι για το λαό ένας δρόμος υπάρχει. Ο δρόμος της αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, της μονομερούς διαγραφής του χρέους με τον ίδιο το λαό στην εξουσία, όπου οι αυτοκινητόδρομοι, όλοι οι οδικοί άξονες θα είναι λαϊκή περιουσία.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 17:33