Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 08:54

Μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ και μαχητική αντιπολίτευση υποσχέθηκε ο Α. Τσίπρας

tsipras-alexis-syriza-660_9Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό το αποτέλεσμα των εκλογών, εφάμιλλο του ιστορικού ποσοστού του 24,42% που έλαβε η ΕΔΑ στις εκλογές του 1958 κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της Αριστεράς στην χώρα μας, την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως δήλωσε άλλωστε

ο κ. Τσίπρας «πρόκειται για ένα μοναδικό επίτευγμα στη νεώτερη πολιτική ιστορία όλης της Ευρώπης», ενώ τόνισε ότι «αν και δεν κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά να πάρει τη πρώτη θέση, αποτελεί πια το βασικό κορμό της λαϊκής, προοδευτικής, αντιμνημονιακής πλειοψηφίας του λαού μας».

Ικανοποίηση και αισιοδοξία επικρατεί στην Κουμουνδούρου αφού το αποτέλεσμα των εκλογών θεωρήθηκε μεγάλη νίκη για το κόμμα και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι ο πολιτικός χρόνος κυλάει υπέρ των θέσεων που εξέφρασε για υπέρβαση του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους και ετοιμάζεται να σχηματίσει μια μαχητική αξιωματική αντιπολίτευση.

Επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ ομολογούν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους ικανοποίηση γιατί μια οριακή πρωτοκαθεδρία 1-2 μονάδων θα καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολα τα περιθώρια κινήσεων, σε αντίθεση με μια ισχυρή εντολή, η οποία θα διαμόρφωνε ισχυρή αυτοδυναμία και ισχυρή κυβέρνηση, κάτι ωστόσο που δεν κατέστη δυνατό.

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται στο εξής καθοριστικός για την πορεία των πολιτικών εξελίξεων στο πλαίσιο της «υπεύθυνης προγραμματικής και μαχητικής αντιπολίτευσης» που θα ασκήσει το κόμμα δίχως να κάνει κανένα βήμα πίσω από τις θέσεις του κατά του Μνημονίου και κατά των δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτό.

Στην κατεύθυνση αυτή αποκλείεται η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κάτι που κατέστη σαφές από την πρώτη στιγμή που έγινε σαφές το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο κ. Τσίπρας ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που έσπευσε να τηλεφωνήσει στον νικητή των εκλογών, τον Αντώνη Σαμαρά, για να τον συγχαρεί καλώντας τον να προχωρήσει άμεσα σε σχηματισμό κυβέρνησης. Έτσι, οριοθετήθηκε εξ αρχής, πριν ξεκινήσει η φάση των συνταγματικά προβλεπόμενων διερευνητικών εντολών, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν συμπράξει στον σχηματισμό κυβέρνησης με τα άλλα τρία κόμματα.

Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται παράλληλα να προχωρήσει στον μετασχηματισμό του χώρου του και την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια «μεγάλη λαϊκή δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς», όπως την προσδιόρισε ο ίδιος, στο πλαίσιο των επόμενων μεγάλων πολιτικών αναμετρήσεων στο νέο σκηνικό που διαμορφώθηκε.

 

πηγη:iefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 08:59