Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 07:07

Το τριαντάφυλλο Βοΐου Κοζάνης στο ετήσιο forum για την Ελλάδα της εξωστρέφειας .

Τιμητική πρόσκληση συμμετοχής για την καινοτόμο δραστηριότητα στον αγροτικό τομέα απηύθυνε προς το γεωπόνο - βουλευτή Κοζάνης Γ. Κασαπίδη

ο εκδοτικός οίκος Active Business Publishing που διοργάνωσε και φέτος το ετήσιο forum για την ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ.

Ο Γιώργος Κασαπίδης παρουσίασε την πορεία μετουσίωσης της ιδέας για την καλλιέργεια των ρόδων από τη σύλληψη έως την εφαρμογή και έμπρακτη παραγωγή.

Μεγάλο ενδιαφέρον στους παρευρισκόμενους προκάλεσε τόσο η ποιοτική υπεροχή παγκοσμίως του αιθέριου ελαίου και του ροδόνερου Κοζάνης που παράγει αποκλειστικά και μόνο ο Συνεταιρισμός Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης όσο και η πολλαπλάσια ζήτηση της διεθνούς αγοράς σε σχέση με την παραγόμενη ποσότητα.

Επισημαίνοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ελληνικής βιοποικιλότητας ο βουλευτής του νομού τόνισε τη δυνατότητα και την προοπτική όχι μόνο του ρόδου αλλά και των άλλων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών για την ελληνική γεωργία και τη βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών, φαρμάκων και αρωμάτων που μπορεί να διασυνδεθεί με την πρωτογενή παραγωγή αξιοποιώντας την εγχώρια παραγόμενη πρώτη ύλη.

Ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε σε αδρές γραμμές το σχέδιο που καταστρώνεται τόσο σε θεσμικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο για την εξάπλωση της καλλιέργειας και την καθετοποιημένη ανάπτυξη του κλάδου των αρωματικών και φαρμακευτικών  φυτών εντός της πατρίδας μας, απευθύνοντας κάλεσμα περαιτέρω ενεργοποίησης επί του θέματος και της ελληνικής βιομηχανίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και τελούσε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος, του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και του φορέα Enterprise Greece.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία σε ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στον τομέα της εξωστρέφειας και αποπνέουν αισιόδοξα μηνύματα, διασφαλίζοντας χιλιάδες θέσεων εργασίας στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε στον τομέα της βιομηχανίας, της ναυτιλίας, του τουρισμού και της γεωργίας.  

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 07:09