Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 17:42

Πέντε σχολεία βράβευσε ο Δήμος Κοζάνης για την προσφορά τους στην Αειφόρο Αναπτυξη

Τα πέντε σχολεία του Δήμου Κοζάνης που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό για το τοπικό Βραβείο Αειφόρου Σχολείου, βραβεύτηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε

στην αίθουσα του Κοβεντάρειου.
Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης, το 1ο ΕΠΑΛ- 1ο ΣΕΚ Κοζάνης, το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, το Γυ-μνάσιο Καπνοχωρίου και ο παιδικός σταθμός «Στρουμφάκια», βραβεύτηκαν από το Δήμο Κοζάνης, καθώς ενσωμάτωσαν την ιδέα της αειφορίας, σε διάφορους τομείς ό-πως η μαθησιακή διαδικασία, ο μετακινήσεις από και προς το σχολείο, καθώς στις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική και την ευρύτερη τοπική κοινότητα. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης, για την μεγάλη διάκριση στον πανελ-λήνιο διαγωνισμό για τη σχολική χρονιά 2012-2013, στην κατηγορία ειδικών σχολεί-ων, όπου κατέλαβε την 3η θέση.
Αξίζει να σημειωθεί πως τo Βραβείο Αειφόρου Σχολείου είναι η πιο πρόσφατη πρωτο-βουλία που ανέλαβε το συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, της ελληνικής ε-ταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, και πρόκειται για ένα διαγωνισμό μεταξύ σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στόχο έχει το συνο-λικό «πρασίνισμα» του σχολείου. Τα σχολεία διαγωνίζονται στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων στον παιδαγωγικό, τον κοινωνικό και οργανωτικό, καθώς και τον περιβαλ-λοντικό τομέα.
Για κάθε ένα από τους τομείς αυτούς υπάρχουν συγκεκριμένοι «δείκτες» ή κριτήρια, με τα οποία γίνεται η σύγκριση μεταξύ των σχολείων που συμμετέχουν στον διαγωνι-σμό. Οι δείκτες αυτοί στηρίζονται σε σημαντικό βαθμό στην ομάδα των «δεικτών αει-φόρου ανάπτυξης» του Ο.Η.Ε., ενώ έχουν ληφθεί υπόψη και οι «δείκτες εκπαίδευσης για την αειφορία» που έχει δημιουργήσει η UNΕCE.
Οι Δήμος Κοζάνης, προωθεί μέσω του διαγωνισμού τη μείωση του οικολογικού απο-τυπώματος των σχολείων, τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας κτηρίων, τη μεταφορά τεχνογνωσίας στα σχολεία για τη μείωση του οικολογικού τους αποτυπώ-ματος, τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, χαρτιού, νερού, τη μείωση του κόστους συντήρησης των κτηρίων και πολλά άλλα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η συνέχιση του προγράμματος για τη σχο-λική χρονιά 2013-2014.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 17:52