Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 14:54

Αμύνταιο: Προβλήματα από αρχαιολογικές έρευνες σε ορυχείο της ΔΕΗ

Αμύνταιο: Προβλήματα από αρχαιολογικές έρευνες σε ορυχείο της ΔΕΗΈρευνες της αρχαιολογικής υπηρεσίες σε ορυχείο λιγνίτη της ΔΕΗ στο Αμύνταιο θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας, υποστηρίζει το σωματείο των εργαζομένων της ΔΕΗ στην περιοχή Πτολεμαΐδας - Φλώρινας «Σπάρτακος».

«Εδώ και έναν περίπου χρόνο η «αδυναμία» συνεννόησης, μεταξύ ΔΕΗ και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας σε ό,τι έχει να κάνει με τις εργασίες που η πρώτη χρηματοδοτεί προκειμένου η δεύτερη να πραγματοποιεί ανασκαφές σε χώρο του Ορυχείου Αμυνταίου, έχουν πλέον οδηγήσει τα πράγματα σε οριακό σημείο.

Ήδη οι πρώτες επιπτώσεις, σχετίζονται με την παύση λειτουργίας των μηχανημάτων εξόρυξης λιγνίτη στο εν λόγω ορυχείο, ενώ δυστυχώς έπεται και συνέχεια, εάν άμεσα δεν παρθούν αποφάσεις. Αποφάσεις που θα καθορίσουν και το πόσο ομαλή θα είναι πια η ηλεκτροδότηση της χώρας», αναφέρει το Σωματείο σε σημερινή ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» κ. Γ. Αδαμίδης, έκανε λόγο για κωλυσιεργία από την πλευρά της αρχαιολογικής υπηρεσίας καθώς, όπως υποστηρίζει, οι ανασκαφές έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί. Ο ίδιος ανέφερε ότι η ΔΕΗ έχει χρηματοδοτήσει με περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ τις ανασκαφές στην περιοχή.

Ο «Σπάρτακος» αναφέρει ότι θεωρεί αδιανόητο και απαράδεκτο το γεγονός ότι μια παραγγελία στεγάστρων ή η πρόσληψη προσωπικού για λογαριασμό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας, ή να σημαίνουν ανωμαλίες και δυσκολίες στη λειτουργία του προσωπικού της Επιχείρησης και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια τέτοια εξέλιξη ελέω κάποιας «πιθανότητας να βρεθούν αρχαιολογικά ευρήματα». Το Σωματείο απηύθυνε σήμερα επιστολή προς το υπουργείο Πολιτισμού, ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

πηγή: agelioforos.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 14:58