Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 00:12

Το Περιφερειακό Συμβούλιο απέρριψε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ορυχείου Αχλάδας

perifsimvoylioΟμόφωνα απέρριψε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της δραστηριότητας «Λιγνιτωρυχείο Αχλάδας και συνοδών έργων», κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του.
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής,

πρότεινε τη μη έγκριση των όρων, καθώς όπως είπε αυτό που προέχει είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και όταν οι κάτοικοι είναι αντίθετοι, θα πρέπει να ικανοποιηθεί τουλάχιστον το μέγιστο των αιτημάτων τους. «Το ζήτημα της αξιοποίησης του κοιτάσματος που βρίσκεται στον οικισμό της Αχλάδας είναι πολύ σημαντικό τόσο για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη, αλλά και για την εθνική οικονομία καθώς τροφοδοτεί τον ΑΗΣ Μελίτης. Εμείς ζητάμε την πλήρη αξιοποίηση του συνόλου του κοιτάσματος που βρίσκεται όχι μόνο γύρω από τον οικισμό της Αχλάδας αλλά κυρίως κάτω από τον οικισμό» υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Δακής, που πρότεινε προς την εταιρεία να επανέλθει με μία νέα μελέτη, στην οποία θα ληφθούν υπόψη τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Δημήτριο Ηλιάδη, η υγεία των κατοίκων, αλλά και όλα τα αιτήματα που αυτοί θέτουν, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει αντίθεση ως προς την εκμετάλλευση του λιγνίτη και τη λειτουργία του εργοστασίου.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία δεκάδων κατοίκων της Αχλάδας, ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως για το συγκεκριμένο θέμα έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά τόσο το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, όσο και τα τοπικά συμβούλια Αχλάδας, Μελίτης και Σκοπού.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 00:17