Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011 16:27

Ιδιαίτερα αυξημένες οι ωριαίες τιμές ατμοσφαιρικών ρύπων στην ευρύτερη περιοχή Κοζάνης-Εορδαίας - Λείπουν πρωινές μετρήσεις (σχετικοί πίνακες)

Ιδιαίτερα αυξημένες οι ωριαίες τιμές ατμοσφαιρικών ρύπων στην ευρύτερη περιοχή Κοζάνης-Εορδαίας - Λείπουν οι πρωινές μετρήσεις (σχετικοί πίνακες)Αρκετά αυξημένες παρουσιάζονται σήμερα οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικών ρύπων στην περιοχή μας, τουλάχιστον σύμφωνα με τα online στοιχεία που δίνει το Κέντρο Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας.

Αξιοσημείωτο είναι πως στις μετρήσεις που εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΕ Κοζάνης ( http://kepe.air-quality.gr/xartis.html ) και υπολογίζεται ο δείκτης ρύπανσης ..

ανά σταθμό (με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα ατομικής προστασίας που πρέπει αυτοί να λάβουν), λείπουν οι μετρήσεις κατά τις ώρες 9.00 και 10.00 το πρωί από τους σταθμούς της Ποντοκώμης και Μαυροδενδρίου.

 

 

Αποτέλεσμα βέβαια του γεγονότος αυτού είναι να μην υπολογιστεί σωστά ο δείκτης ρύπανσης για σήμερα 11 Ιουλίου 2011. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη λεκάνη της Εορδαίας, δηλαδή στις γειτονικές περιοχές, οι δείκτες ήταν στο κόκκινο (υψηλή βαθμίδα) και οι αντίστοιχοι σε Ποντοκώμη και Μαυροδέντρι στο πράσινο (χαμηλότερη βαθμίδα).

Ο λόγος που γίνεται η σχετική αναφορά, είναι ότι μελέτες του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Α.Π.Θ. που έγιναν για λογαριασμό του δήμου Δημητριου Υψηλάντη και παρουσιάστηκαν στο κοινό της περιοχής τον περασμένο Απρίλιο, δείχνουν ότι κατά τις πρωινές αυτές ώρες, οι μετρήσεις των συγκεντρώσεων σωματιδίων PM10 είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με τις μέσες ωριαίες τιμές της υπόλοιπης μέρας.

Κάντε κλικ στους παρακάτω πίνακες για μεγένθυση:

pontokomi_ripansi_11_7_2011maurodentri_ripansi_11_7_2011

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011 19:10