Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 00:09

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ο Πολιτικάντης, η ''βοήθεια'' για τους πρόσφυγες και η σιωπή των μετεκαταστάσεων

πολιτικάντης ο [politikándis] (μειωτ.) αυτός που ασκεί την πολιτική κατά τρόπο που να εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα.

Ο κ.Π. Κουρουπλής πρώην υπουργός Υγείας όλως τυχαίως ήρθε πρωί - πρωί στην Κοζάνη

δώδεκα ημέρες πριν από τις εκλογές την ημέρα που θα μιλούσε ο πρώην πρωθυπουργός για να «εγκαινιάσει» στην πρώτη μέρα λειτουργίας του Μαγνητικού τομογράφου. Το θέμα δεν θα ήταν άξιο σχολιασμού εάν ο κ.Κουρουπλής ήταν υπουργός και εκ νέου βουλευτής κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ η της ΝΔ. Τέτοιες πολιτικάντηκες πρακτικές των δύο κομμάτων ήταν συχνές κατά την παραμονή των εκλογών. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο Κουρουπλής ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου βουλευτής. Κι έτσι οι κανονικοί αριστεροί πρέπει να καταπιούν συμπεριφορές που άλλοτε λοιδορούσαν.

Ο Κουρουπλής αυτά έμαθε ως κανονικότητα στο Πασοκικό πολιτικό παρελθόν και σήμερα παρότι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αλλάξει τον χαρακτήρα και τις συνήθειες ετών που φυσικά είναι καταδικασμένες στην συνείδηση της αριστεράς. Το πρόβλημα είναι εάν τέτοιες πολιτικά αγοραίες πρακτικές μπορούν να εισέλθουν αθορύβως στην καθημερινότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, προσπαθώ να εξηγήσω την σκοπιμότητα της παρουσίας του βουλευτή Μ. Δημητριάδη στην φτηνή προεκλογική φιέστα Κουρουπλή.

..........................................................................................................................................................................................

Αρκούν οι καλές προθέσεις;

Οι συνάδελφοι του Ιατροί στα νοσοκομεία τον χαρακτηρίζουν ως εντυπωσιοθήρα για το είδος των πρωτοβουλιών που έχει λάβει ως αντιπεριφερειάρχης σε ότι αφορά τις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων της περιφέρειας. Πριν από λίγο με ανάρτηση του στην σελίδα του στο fb ο κ. Σταύρος Γιαννακίδης  ανακοίνωσε ότι δίδεται παράταση στο πρόγραμμα ''συλλογής ειδών πρώτης ανάγκη για τους πρόσφυγες'' που οργάνωσε σε όλες τις ΠΕ. της Περιφέρειας με την υποστήριξη του Ζωοφιλικού σωματείου ΑγγίΖωο. Το ότι πέρασαν οκτώ ημέρες και οι ποσότητες που έχουν συγκεντρωθεί είναι ελάχιστες αναγκάζει τον κ. αντιπεριφερειάρχη σε παράταση του προγράμματος. Εντύπωση προκαλεί ότι σε αυτή την πολύ σοβαρή δουλειά εμπλέκεται ένας αξιόλογος σύλλογος με πλούσια εμπειρία και δράση στην προστασία των αδέσποτων ζώων και οχι των προσφύγων. Την ίδια στιγμή απουσιάζει η αρωγή της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ που ως γνωστόν έχει την τεχνογνωσία και την σοβαρή εμπειρία στα θέματα βοήθειας προσφύγων.

Η ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και σε έντονες προσφυγικές ροές, απαιτεί υψηλή εμπειρία και καλή γνώση της κατάστασης για να μπορεί να είναι κανείς χρήσιμος. Ας προσέξει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, το προσφυγικό θέμα δεν προσφέρεται για φωτογραφίες και καλλιέργεια δημοσίων σχέσεων.

.........................................................................................................................................................................................................

Καμία αναφορά Τσίπρα για περιβάλλον και μετεγκαταστάσεις

Δύο σημεία που προσδίδουν αρνητικό πρόσημο στην παρουσία του Α. Τσίπρα στην Κοζάνη. Αδιανόητο η αλλιώς ανόητο, η περιβαλλοντικά ευαίσθητη Ριζοσπαστική αριστερά που υποτίθεται ότι έκλεισε τις Σκουριές για λόγους τήρησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, να καταπίνει την γλώσσα της στην Κοζάνη που εδώ και μια βδομάδα με υπογραφή Περιφερειάρχη έζησε σε καθεστώς περιβαλλοντικού συναγερμού. Η εντολή περιελάμβανε μείωση της βιομηχανικής δραστηριότητας και δράσεις προστασίας για της δημόσιας υγείας και των ευπαθών ομάδων.

Στο ενεργειακό λεκανοπέδιο από την Κοζάνη ως την Φλώρινα, λόγω επέκτασης των ορυχείων της ΔΕΗ είναι υποψήφιοι προς μετεγκατάσταση πέντε οικισμοί, με πληθυσμό που ξεπερνά τους επτά χιλ κατοίκους. Η ετοιμότητα, η εξέλιξη και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για κάθε οικισμό είναι διαφορετική. Κι όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. ΤΣΙΠΡΑΣ από την ενεργειακή καρδιά της χώρας δεν είπε ούτε μία κουβέντα για ένα θέμα που αφορά την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών, που η ανοικοδόμηση τους θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα τονώσει την αγορά της οικοδομής.

Χρεώνεται ανευθυνότητα σε όσους ασχολήθηκαν με την προετοιμασία της ομιλίας του Α. Τσίπρα. Προχειρότητα στο μοναδικό Εορδαίο βουλευτή που απέμεινε στην Κοζάνη τον Μ. Δημητριάδη που δεν έκανε κάτι για αυτό. Επίσης δουλοπρεπή συμπεριφορά στην τοπική ηγεσία που διευθύνει την Νομαρχιακή ΚΟΖΑΝΗΣ, που δεν φρόντισε να σηκώσει το ανάστημα της στους επιτελείς του Τσίπρα, τουλάχιστον για ένα θέμα που αφορά την επιβάρυνση της δημόσιας υγείας των πολιτών της περιοχής και το μέλλον πέντε οικισμών που περιμένουν να φύγουν και να οργανώσουν τις ζωές τους σ'ένα νέο περιβάλλον.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 12:29