Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 16:58

ΕΕ: Ξεκινά έρευνα για τα επιδοτούμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε επίσημα έρευνα κατά των επιδοτήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων με συσσωρευτή (BEV) που εισάγονται από την Κίνα.

Η έρευνα καταρχάς θα διακριβώσει κατά πόσον οι αξιακές αλυσίδες των οχημάτων BEV στην Κίνα λαμβάνουν παράνομες επιδοτήσεις και κατά πόσον οι εν λόγω επιδοτήσεις προκαλούν ή υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν οικονομική ζημία στους παραγωγούς οχημάτων BEV της ΕΕ. Εάν τα παραπάνω αποδειχθούν αληθή, η έρευνα θα εξετάσει τις πιθανές συνέπειες και επιπτώσεις των μέτρων στους Ευρωπαίους εισαγωγείς, χρήστες και καταναλωτές οχημάτων BEV.

Βάσει των πορισμάτων της έρευνας, η Επιτροπή θα διαπιστώσει κατά πόσον είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να άρει τις επιπτώσεις τυχόν αθέμιτων εμπορικών πρακτικών που θα διαπιστωθούν, επιβάλλοντας δασμούς κατά των επιδοτήσεων στις εισαγωγές οχημάτων με συσσωρευτή από την Κίνα.

Η έρευνα, την οποία είχε προαναγγείλει η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ομιλία για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 13 Σεπτεμβρίου, θα τηρήσει αυστηρές νομικές διαδικασίες σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ και του ΠΟΕ, δίνοντας την ευκαιρία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της κινεζικής κυβέρνησης και των εταιρειών/εξαγωγέων, να καταθέσουν παρατηρήσεις, αποδεικτικά στοιχεία και επιχειρήματα.