Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 18:30

Παπανδρέου: Θα καταρρεύσουν τράπεζες με μια αναδιάρθρωση


papand-merkel«Οι ελληνικές τράπεζες θα καταρρεύσουν σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», τονίζει ο Ελληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα το γερμανικό περιοδικό «Στερν» με τίτλο «Οι Γερμανοί θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους και μάλιστα με τόκους».

Οπως αναφέρει το περιοδικό, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «θα επιστρέψουμε κάθε cent. Η Γερμανία θα πάρει πίσω τα χρήματά της - και μάλιστα με μεγάλο τόκο». «Ο Γερμανός φορολογούμενος θα πάρει πίσω περισσότερα από όσα δάνεισε».

Ο Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους. «Μια αναδιάρθρωση του χρέους πιθανόν να συνεπαγόταν την κατάρρευση ελληνικών τραπεζών. Αλλά και γερμανικές τράπεζες πιθανόν να κατέρρεαν. Εκτός αυτών, θα είχαμε μια χιονοστιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων εναντίον άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό το τίμημα δεν θα μπορούσαμε να το πληρώσουμε στην Ευρώπη». Σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας BIS, οι γερμανικές τράπεζες έχουν απαιτήσεις ύψους 69 δισ. αμερικανικών δολαρίων έναντι της Ελλάδος.
Π.Β.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011 08:53