Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011 00:59

Μ. Χρυσοχοϊδης:Το κλειδί της Ανάπτυξης βρίσκεται στην περιφέρεια

Χρυσοχοϊδης, Μαλούτας, Δακής, ΓεωργακοπούλουΤου Σπύρου Κουταβά

Από την Κοζάνη ο Μ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμο το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΜ) το οποίο θα αντικαταστήσει το υπάρχον ΤΕΜΠΜΕ, ενώ εξήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ψηφισθεί από την βουλή ο νέος Αναπτυξιακός νόμος που θα προβλέπει  «τα επενδυτικά προγράμματα διαφόρων κατηγοριών να προκηρύσσονται δυο φορές το χρόνο». Σημείωσε ότι στις "15 Μαρτίου θα προκηρυχθούν τα επενδυτικά προγράμματα που θα αγγίζουν το ποσό των 4 δις € και θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, το εξαγωγικό εμπόριο, την νεανική επιχειρηματικότητα και στην πράσινη Ανάπτυξη".

Για την δυτική Μακεδονία

Απευθυνόμενος στον Γ. Δακή σημείωσε ότι θα συνομιλήσουν στην συνάντηση που θα έχουν το επόμενο 20ημερο με τους περιφερειάρχες της χώρας και στην συνέχεια ανακοίνωσε ότι ειδικό κλιμάκιο με τους γενικούς γραμματείς και τα στελέχη του υπουργείου θα επισκεφθεί την Περιφέρεια προκειμένου να εξετασθούν από κοινού altαναγκαία  έργα και δράσεις που θέτει κατά προτεραιότητα η δυτική Μακεδονία. Ο υπουργός αναγνωρίζοντας τους απαράδεκτους οικονομικούς δείκτες που παρουσιάζει η δυτική Μακεδονία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα που έθεσε ο Γ. Δακής για την δημιουργία ενός νέου ειδικού Αναπτυξιακού προγράμματος που θα χρηματοδοτεί στοχευμενες  δράσεις και ενέργειες που θα βοηθήσουν την περιοχή.  

500 χιλ € για μια θέση εργασίας!

Δε ήταν λίγες οι φορές που ο Μ. Χρυσοχοϊδης συμβουλευόταν τους ειδικούς γραμματείς του υπουργείου του για λεπτομέρειες που αφορούν την δυτική Μακεδονία. Μάλιστα αναφερόμενος στα επενδυτικά σχέδια που χρηματοδότησε ο Αναπτυξιακός νόμος σημείωσε ότι εγκρίθηκαν επενδύσεις ύψους 500 εκ € και δημιουργήθηκαν μόνο 981 θέσεις εργασίας. Δηλαδή για κάθε νέα θέση χρειάστηκαν περίπου 500.000 €, νούμερο που όπως είπε «δεν μας κάνει να νοιώθουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και αυτό θα το αλλάξουμε».

Για την ΔΕΗ

Ενώ σε όλα τα θέματα που άνοιξαν, με παρόντες τους αυτοδιοικητικους στην πρώτη συνεδρία και τους επιχειρηματίες στην δεύτερη ήταν αναλυτικός και αρκετά σχολαστικός, για την ΔΕΗ ήταν σύντομος και λιτός. Επανέλαβε το γνωστό προεκλογικό σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ ότι «η ΔΕΗ δεν πωλείται και είναι επιχείρηση του Ελληνικού λαού». Μάλιστα μίλησε για «αντικατάσταση των παλιών λιγνιτικών μονάδων με νέες αντιρυπαντικής τεχνολογίας.  

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης έφτασε με 15 λεπτά καθυστέρηση στην Κοζάνη. Συνοδευόταν από όλους τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου του, τον πρόεδρο του ΤΕΜΠΜΕ . Αλ. Παπαρσένο, την διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΟΜΜΕΧ κ. Αθ. Λάζου, τον Ειδικό γραμματέα Ψηφιακής σύγκλισης κ. Μαρκόπουλο, τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας Κ. Αλ. Φούρλα, την ειδική γραμματέα Μακ-Θρακης Κ. Μ. Παπαγεωργίου, τον ειδικό γραμματέα Ανταγωνιστικότητας Μαν. Πατεράκη και τον Ειδικό γραμματέα Επενδύσεων Γ. Πετράκη. Η μαραθώνια συνάντηση με τους αυτοδιοικητικούς στην αρχή και τους επιχειρηματίες στην συνέχεια διήρκησε πάνω από 6,30 ώρες.   
 

Στην σύσκεψη παρόντες ήταν οι βουλευτές , όπως και οι δήμαρχοι Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας, Καστοριάς, Νεστορίου, Γρεβενών, Αμυνταίου, Σερβίων- Βελβεντού και Δεσκάτης. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011 22:29