Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 13:11

Ποια επιδόματα "κόβονται" και που θα βρεθούν τα 6 δις;

newego_LARGE_t_1101_51289548Τα λεφτά είναι πολλά και δεν μπορούν να τα βρουν εύκολα. Οι περικοπές που "εξασφάλισαν" τα υπουργεία δεν είναι αρκετές. Λείπουν τα μισά χρήματα από αυτά που απαιτούν οι δανειστές μας και μάλιστα αυτά που λείπουν είναι τα 6 δις από τα 11,5 δις.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει και σε οριζόντιες περικοπές ενώ μέχρι πριν μερικές ημέρες απέκλειε κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο.
Με βάση το γεγονός ότι σε επίπεδο μισθών, συντάξεων και εφάπαξ οι περικοπές πρέπει να αγγίξουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένονται μεγάλες μειώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Μόνο το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας φαίνεται να μην επηρεάζονται από τις περικοπές.

Για τα υπόλοιπα επιδόματα το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο: είτε θα καταργηθούν πλήρως είτε θα μειωθούν από 20% ως και 50% για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ μεικτά το χρόνο!

Το τρίτο σενάριο θέλει περικοπές για όσους έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ το χρόνο και το ποσοστό κλιμακωτά να ανεβαίνει μαζί με το εισόδημα και να ξεπερνάει το 50% για τα μεγαλύτερα των 20.000 ευρώ το χρόνο εισοδήματα.
Ένα δεύτερο σενάριο θέλει τα επιδόματα να συγχωνεύονται σε ένα ανα δικαιούχο με παράλληλη ύπαρξη πλαφόν στο ποσό, σενάριο που θεωρείται και το πιο σκληρό καθώς αναμένεται να μειώσει το ποσό δραματικά.
Μία ακόμη συνάντηση θα έχουν σήμερα στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους προέδρους των άλλων δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση αναμένεται να ενημερωθούν από τον πρωθυπουργό πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τις προσπάθειες που συνεχίζουν να καταβάλλουν οι υπουργοί της κυβέρνησης για την εξεύρεση άλλων 6 δισ. ευρώ μέχρι στιγμής (από τα 11,5 δισ. ευρώ συνολικών περικοπών που απαιτεί η τρόικα), ύστερα και από τις εντολές που έδωσε χθες στους υπουργούς και ιδίως στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται πλέον, μετά από εντολή του κ. Σαμαρά, και το ζήτημα της αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου, με τον πρωθυπουργό να έχει δώσει εντολή για αναλυτική καταγραφή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προτίθενται να συντάξουν έναν «οδικό χάρτη» παρεμβάσεων ο οποίος θα παρουσιαστεί στην τρόικα, κατά την έλευση του κλιμακίου της στην Αθήνα στις 26 Ιουλίου (κατά πάσα πιθανότητα), με την προσδοκία της κυβέρνησης ότι οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της ΕΕ θα περιμένουν να δουν κατευθύνσεις και όχι ποσοτικοποιημένα μέτρα.​

πηγή-madata.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012 17:19