Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 12:17

''Για πλήρη διάσταση απόψεων ανάμεσα στους Περιφερειάρχες και την κυβέρνηση σε οτι αφορά τις απορροφήσεις χρημάτων'' μίλησε ο Γ. Δακής στο vetofm

dakisΣτην συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά αναφέρθηκε μιλώντας στο vetofm ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Γ. Δακής. Η συνάντηση έγινε ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ προς τους περιφερειάρχες. Σύμφωνα με τον Γ. Δακή τον λόγο πήραν κα οι 13 περιφερειάρχες σε μια σύσκεψη που κράτησε περί τις τρείς ώρες.

Δεν κατατέθηκαν αιτήματα που έχουν να κάνουν με την γεωγραφία της περιοχής αλλά μες την πορεία εφαρμογής του Καλλικράτη. Ο κ. Γ. Δακής προέταξε το θέμα των οικονομικών πόρων που η πολιτεία φέρνει συνεχώς προσκόμματα και δεν δίδει στις περιφέρειες ώστε οι περιφέρειες να χαράξουν τις πολιτικές τους για τα ζητήματα της ανεργίας και της απασχόλησης. «Έχουμε μια Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην χώρα» τόνισε ο κ. Δακής.

Σε άλλο σημείο ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι συναντήθηκαν και με τον αρμόδιο επίτροπο για τις πολιτικές της ανεργίας και της απασχόλησης όπου του έθεσαν το θέμα των χρημάτων του ΕΣΠΑ περί των 40 εκ € που έχουν βαλτώσει στα αρμόδια υπουργεία. Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο ο ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε την απορία γιατί ενώ υπάρχουν τα χρήματα δεν προχωρά η απορρόφηση τους από τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων διαπιστώνοντας σημαντική υστέρηση της χώρας.

Μάλιστα ο ίδιος επίτροπος διαπίστωσε ότι η απορρόφηση των χρημάτων πηγαίνει καλά σε ότι αφορά τα προγράμματα της περιφέρειας σε αντίθεση με αυτά των υπουργείων. Μάλιστα στη συνάντηση αυτή καταγράφηκε πλήρη διάσταση απόψεων ανάμεσα στους περιφερειάρχες και τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης που ήταν παρόντα.

 

Ο Γ. Δακής μίλησε στο vetofm

{mp3}110921_dakissaparas{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 18:36