Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 04:40

ΒΕΛΒΕΝΤΟ: Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΟ VETO 91.0 FM ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ (audio)

ΒΕΛΒΕΝΤΟ: Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΟ VETO 91. FM ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣτον Σπύρο Κουταβά και το Veto 91.0 fm μίλησε ο πρόεδρος της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού», Μανώλης Στεργίου, σχετικά με την συνάντηση που αφορούσε το πάγιο αίτημα της Βελβεντινής κοινωνίας για αυτόνομη παρουσία του Δήμου Βελβεντού στον αυτοδιοικητικό χάρτη, και έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην πρωτεύουσα μεταξύ του υπουργού εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, των τριών τοπικών κυβερνητικών Βουλευτών (Π. Κουκουλόπουλος, Α. Αθανασιάδης και Γ. Βλατής) και αντιπροσωπείας Δημοτών του Βελβεντού...

Ο Μ. Στεργίου στάθηκε κατ' αρχήν στην συμβολή των τριών βουλευτών προκειμένου να κλειστεί το ραντεβού με τον υπουργό, ενώ στην συνέχεια έκανε αναφορά στα λεγόμενα του καθενός κατα την διάρκεια της συνάντησης. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Στεργίου, ξεκάθαρη θέση για δίκαιο αίτημα του Βελβεντού πήρε ο Π. Κουκουλόπουλος ο οποίος τόνισε πως η κατάσταση με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να συνεχιστεί και πως πρέπει να δωθεί μια προοπτική λύσης. Στη συνέχεια ο Γ. Βλατής σημείωσε πως όταν γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο νόμο του Καλλικράτη, αξίζει αυτές να ξεκινήσουν από το Βελβεντό ενώ ο Α. Αθανασιάδης τόνισε πως αν  και ο Καλλικράτης έχει μια επιτυχία στην εφαρμογή του σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 99,5% των περιπτώσεων, το Βελβεντό ανήκει στο υπόλοιπο 0,5%.

Όταν τον λόγο πήρε ο κ. Ραγκούσης σημείωσε πως από 1/1/2011 δεν έχει κάνει αποδεκτό από κανέναν, σχετικό αίτημα για συνάντηση με θέμα που αφορά τον Καλλικράτη, έκανε αυτή την εξαίρεση για το Βελβεντό μιας και ο ίδιος το θεωρεί ξεχωριστή περίπτωση κι αναγνωρίζει τόσο την επιμονή όσο και την συνοχή που δείχνει η κοινωνία του Βελβεντού στον αγώνα για ανεξάρτητο δήμο.

Ο υπουργός σημείωσε την αξιοπρόσεκτη σταθερή αναπτυξιακή πορεία του Βελβεντού, στάθηκε στην αποχή από τις αυτοδιοικητικές κάλπες του περασμένου Νοέμβρη ενώ παραδέχθηκε πως δεν περίμενε το τόσο υψηλό ποσοστό αποχής.

Παρ' όλα αυτά ο κ. Ραγκούσης σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν επιθυμεί ούτε αυτός αλλά ούτε και η κυβέρνηση να ανοίξει το θέμα του Καλλικράτη, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν πιέζει για κάτι τέτοιο, αλλά ούτε και κάποιος πολιτικός αρχηγός έχει κάνει κάποια σχετική δημόσια τοποθέτηση.

Σε αυτό το σημείο η αντιπροσωπεία των Βελβεντινών ενημέρωσε τον κ. Ραγκούση πως σε πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κοζάνη, με δημόσια δήλωσή του ο κ. Σαμάρας διαφώνησε με τον τρόπο που στήθηκε ο Καλλικράτης, αντιτάχθηκε σε αναγκαστικές συνενώσεις Δήμων αυτής της μορφής και ανέφερε πως είναι στις προθέσεις να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στον Καλλικράτη για μερικές περιπτώσεις, όπως αυτή του Βελβεντού.

Κλείνοντας, ο κ. Στεργίου ανέφερε πως είναι ενθαρυντικό ότι οι τοπικοί Βουλευτές δείχνουν να κατανοούν τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσης του Βελβεντού και σημείωσε πως είναι η μοναδική περίπτωση Καποδιστριακού Δήμου στη χώρα, που εμμένει στον αγώνα για αυτόνομη παρουσία στον αυτοδιοικητικό χάρτη μέσα από έναν αγώνα μεγάλο τόσο σε ένταση όσο και σε έκταση κινητοποιήσεων.

Η αίσθηση που αποκόμισε από την όλη συνάντηση η Βελβεντινή αντιπροσωπεία είναι ότι ο κ. Ραγκούσης αναγνωρίζει την ορθότητα των επιχειρημάτων από πλευράς Βελβεντού, δεν έχει πειστεί ακόμα για την αναγκαιότητα διορθωτικών κινήσεων στον Καλλικράτη, αλλά ο Μ. Στεργίου εξέφρασε την πεποίθηση πως με συνέπεια και συνέχεια στον αγώνα για ανεξάρτητο Δήμο Βελβεντού, οι όποιες αντιστάσεις τελικά θα καμφθουν.


Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

{mp3}110322_stergiouragkous{/mp3}

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 09:32