Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 08:59

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «Η ΕΝΩΣΗ»

 
altΡεπορτάζ του Στέλιου Φούντογλου

Την ενημέρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ για το νέο  εργασιακό και  ασφαλιστικό τοπίο είχε ως στόχο η ημερίδα που διοργάνωσε χθες το απόγευμα στο Κοβεντάρειο, το Σωματείο εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η “ΕΝΩΣΗ” με κεντρικό ομιλητή τον επιστημονικό συνεργάτη της Γ.Σ.Ε.Ε Γεώργιο  Ρωμανιά. Ο κ. Ρωμανιάς έκανε λόγο για διπλή στόχευση της ημερίδας επισημαίνοντας πως «ο πρώτος στόχος είναι η γενική ενημέρωση γύρω από το νέο ασφαλιστικό τοπίο το οποίο έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα με τους 4 τελευταίους ασφαλιστικούς νόμους. Η ενημέρωση αυτή έχει...
κεντρική σημασία διότι, πράγματι με την νομοθεσία αυτή έχει δημιουργηθεί ένα τελείως διαφορετικό από ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα κοινωνικοασφαλιστικό τοπίο και οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η νέα κοινωνικοασφαλιστική κατάσταση για αυτούς που πρόκειται να φύγουν φέτος ή τα αμέσως  προσεχή χρόνια.

altΟ δεύτερος στόχος αναφέρετε στην προσωπική ενημέρωση του κάθε εργαζόμενου και είναι ευνόητο ότι  σε μια κατάσταση γενικής ανατροπής της κοινωνικοασφαλιστικής θέσης που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ο κάθε εργαζόμενος αισθάνεται μία προσωπική ανασφάλεια και αβεβαιότητα που τον φέρνει μπροστά σε διλλήματα με κυριότερο το να μείνω ή να φύγω».
 
Ο κ. Ρωμανιάς τόνισε την σημαντικότητα της προσωπικής ενημέρωσης δηλώνοντας χαρακτηριστικά  ότι «είναι χρήσιμο να γίνει προσωπική ενημέρωση σε αυτά τα ζητήματα, ώστε ο καθένας να διασφαλίσει με την απόφασή του αλλά και την επιλογή του τα περισσότερα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα».

Οι απορίες των παρευρισκομένων απαντήθηκαν στο μέτρο του δυνατού αλλά η πίεση του χρόνου δεν επέτρεψε την πλήρη διασάφηση των επί μέρους αποριών.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να καταγράψουν τις δικές τους ερωτήσεις-απορίες  και να τις δώσουν στα συνδικαλιστικά στελέχη τα οποία με τη σειρά τους θα τις αποστείλουν στον κ. Ρωμανιά και θα απαντηθούν εν ευθέτω χρόνω. Για την χθεσινή ημερίδα μίλησε στο ραδιόφωνο του VETO91fm o πρόεδρος του σωματείου "Η Ενωση" Κώστας Θεοχάρης.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΤΟ VETO91fm
{mp3}100928_8eoxaris{/mp3}

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 13:28