Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 12:18

Σε συνεργατικά σχήματα με τους Γερμανούς ελπίζουν οι Ενεργειακοί Δήμοι. Τι λένε οι δήμαρχοι Λ. Μαλούτας και Μ. Ιωσηφίδης (audio)

maloutas31iosifidisamyntaioΓια το συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων Ελλάδος, το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και την Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung στην Ελλάδα μίλησε στο vetofm ο πρόεδρος του δικτύου Ενεργειακών δήμων Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μ.Ιωσηφίδης.

Σημείωσε ότι θα δοθεί έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και στα συνεργατικά σχήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν με άλλους δήμους και περιοχές της Ευρώπης. Ο Κ. Ιωσηφίδης φαίνεται να προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην συνεργασία με τους Γερμανούς που θα συμμετέχουν με πολυμελή αντιπροσωπεία στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Πτολεμαΐδας (Ξενοδοχείο Παντελίδης), στις 9 και 10 Ιουλίου. Παρών θα ειναι και ο γερμανοςς υπουργός κ. Φούχτελπου περιόδευσε πρόσφατα στην Δυτική Μακεδονία.

 

Ο πρόεδρος του δικτύου Ενεργειακών Δήμων στο vetofm

{mp3}120705_iosifidissynedri{/mp3}

Ο δήμαρχος της Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας σημείωσε ότι θα μελετηθούν από κοινού συνεργασίες και εμπειρίες με τους γερμανούς εταίρους σε ζητήματα τηλεθερμάνσεων για μικρές πόλεις και οικισμούς ενώ σημείωσε ότι προχωρά συνεργασία του δήμου με το Πανεπιστήμιο και το ΙΚΤΕΣΚ για την διερεύνηση των δυνατοτήτων μικρών μονάδων τηλεθέρμανσης αξιοποιώντας ακόμη και ΑΠΕ. Ο δήμαρχος Κοζάνης έδειξε να γνωρίζει την πρόταση του ΤΕΕ για μικρές Τ/Θ μικρών οικισμών από ξηρό Λιγνίτη και σχολίασε ότι στο άμεσο μέλλον θα εξετασθεί η παροχή Τ/Θ στον Κρόκο και στο Δρέπανο Κοζάνης
O Λάζαρος Μαλούτας στο veto fm

{mp3}120706_maloytassynedrio{/mp3}

Το Συνέδριο απευθύνεται σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους συλλογικών φορέων, εκπροσώπους επιχειρήσεων στο τομέα τις ενέργειας, επενδυτικούς οργανισμούς και τράπεζες, ΑΕΙ, ΤΕΙ και σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 12:33