Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 02 Μαϊος 2012 13:43

Μήνυμα του Γ.Τοπαλίδη στους Επαγγελματοβιοτέχνες της Π.Ε Κοζάνης

TOPALIDISGΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ :
Στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου, αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου, όπου ζούμε & εργαζόμαστε.
Τα σκληρά μέτρα που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση οδήγησαν σε ύφεση, ανεργία και λουκέτα.

Tα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που επέφερε η παρατεταμένη κρίση, απαιτούν ριζικές αλλαγές και συγκεκριμένα μέτρα.
Στην νέα εποχή χρειαζόμαστε μία άλλη νοοτροπία, για να έχουμε στην πρώτη γραμμή το κοινό συμφέρον.
Χωρίς διαχωριστικές γραμμές, πιο κοντά στις καθημερινές ανάγκες, στις πρακτικές και άμεσες απαντήσεις .
Η έξοδος από την κρίση μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές.

Οι πολίτες έχουμε τη δύναμη, έχουμε προτάσεις, έχουμε λύσεις.
Ξέρουμε τι θέλουμε. Ξέρουμε πώς θα προχωρήσουμε. Ξέρουμε, θέλουμε & μπορούμε.

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει

Σήμερα μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για τον Νομό που θέλουμε και αξίζουμε.
Η νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο κοντά στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, με προτεραιότητα την ανάπτυξη και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού Κοζάνης.
Επενδύουμε στην ενέργεια, στον τουρισμό, στην αγροτική παραγωγή, στην βιομηχανία και βιοτεχνία, στις κοινωνικές υποδομές του τόπου μας.

Φίλες και φίλοι ,
Εδώ και καιρό το εμπορικό κλίμα στo Νομό είναι βαρύ. Εταιρείες, κάποτε εύρωστες και ισχυρές, λυγίζουν από τις συνέπειες της ύφεσης και των υποχρεώσεων. Όλο το πλαίσιο του εμπορίου υπήρξε επί δεκαετίες εχθρικό προς την επιχειρηματικότητα, η οποία ...
ενοχοποιήθηκε και καταδιώχθηκε. Είναι βέβαιο πως χρειάζεται μια ριζική αλλαγή.
Έμποροι και επαγγελματίες εχουμε χρεος να :
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ρύθμιση δανείων με ευνοϊκότερους όρους προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα (επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και νοικοκυριά) και σύγχρονους τρόπους χρηματοδότησης για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των επιχειρήσεων για την πραγματοποίηση επενδύσεων και την εξυπηρέτηση της παραγωγικής διαδικασίας τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων,
Με μικρότερους συντελεστές φορολόγησης θα ευνοηθεί η επανεπένδυση και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός, θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, θα μειωθεί η εξάρτηση από τον τραπεζικό δανεισμό.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ απλοποίηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων και ταυτόχρονα την κατάργηση πολλών διατάξεων που δημιουργούν ένα δαιδαλώδες πλαίσιο συναλλαγών και υποχρεώσεων και που τελικά δημιουργούν φορολογικούς παραβάτες.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ μείωση εργοδοτικών εισφορών.
Επιβαρύνουν υπέρμετρα τις επιχειρήσεις και δημιουργούν αρνητικό περιβάλλον για την αύξηση της απασχόλησης. Οι ασφαλιστικές εισφορές των εμπόρων και επαγγελματιών είναι επίσης υψηλές σε σχέση με τις παροχές και τη χορηγούμενη σύνταξη.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ τη δυνατότητα τμηματικής καταβολής του ΦΠΑ.
Επιβάλλεται να θεσμοθετηθεί όχι ως ρύθμιση ληξιπρόθεσμης οφειλής αλλά ως ρύθμιση ρεαλιστική και αναγκαία σε μια αγορά που πουλά με πίστωση 8 και 10 μηνών και υποχρεώνεται να καταβάλλει το ΦΠΑ άμεσα. Ακόμη και όταν δεν τον εισπράξει ποτέ.
Οι θεσμοί της πολιτείας και η νέα κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσουν και νομοθετήσουν σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς. Να στηρίξουν άμεσα τον εμπορικό κόσμο. Αν θέλουμε να υπάρχει μια ελπίδα εξόδου από την κρίση.
Την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 θα απαντήσουμε
«ναι στον Αντώνη Σαμαρά» για την Ελλάδα που μπορεί να τα καταφέρει

Υπ. Βουλευτής Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κοζάνης

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαϊος 2012 13:49