Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 15:31

Π. Κουκουλόπουλος: Στον πρωτογενή τομέα και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας ο Τοπικός Πόρος.

koykoylopoylosΔυο σημαντικές προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης στην Π.Ε. Κοζάνης κατέθεσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, στις διάφορες ομιλίες που πραγματοποιεί.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουκουλόπουλος αφού τόνισε την πολύ σημαντική εξέλιξη που υπήρξε σχετικά με την αύξηση του ποσού του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, ο οποίος απ΄ το 0,4% ανέβηκε στο 0,5%, αυξάνοντας κατά 25%, περίπου, το ποσό που θα εισρέει στην περιοχή μας από την εκμετάλλευση του λιγνίτη, ανέφερε τα εξής:

«Ο Τοπικός Πόρος είναι ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο μας και πρέπει να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γι΄ αυτό έχω να κάνω τις εξής δύο προτάσεις:

1. Να διοχετευτεί στον πρωτογενή τομέα, στηρίζοντας καθοριστικά την παραγωγή προϊόντων, την οποία τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας. Ως παράδειγμα μπορώ να αναφέρω τα ημιτελή αρδευτικά έργα που υπάρχουν σήμερα στην Π.Ε. Κοζάνης, τα οποία μπορούν να ολοκληρωθούν με χρηματοδότηση απ΄ τον Πόρο, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενή τομέα.

2. Σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή το νέο χρηματοδοτικό μέσο για την παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις, με εγγύηση πόρους του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για το Ταμείο Εγγυοδοσίας που αναμένεται να καλύψει το 25% των αναγκών που υπάρχουν σήμερα σε όλη τη χώρα με χαμηλότοκα δάνεια (επιτόκιο 4,5%) για κεφάλαιο κίνησης. Με πρόσθεση εγγύηση τον Πόρο για τον τόπο μας και με τους ίδιους όρους μπορεί να καλυφθεί το 100% των αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης των μικρομεσαίων, δίνοντας ανάσα στις επιχειρήσεις και ενισχύοντας την απασχόληση.

Με την υλοποίηση των προτάσεων αυτών πέρα απ΄ το ότι ο Πόρος θα παίξει τον πραγματικό ρόλο, για τον οποίο δόθηκε τόσος αγώνας να κερδηθεί και να δοθεί στον τόπο μας, θα μας προσφέρει και ένα ακόμα αναπτυξιακό εργαλείο στην προσπάθεια που κάνουμε για να αντιμετωπίσει η περιοχή μας τις συνέπειες της κρίσης και να βγει μια ώρα αρχύτερα απ΄ την ύφεση».

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 15:33