Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 22:17

''Συνεχίζουμε τον αγώνα'' λένε οι κάτοικοι στην Νεάπολη Κοζάνης

neapolistratopedΕκφράζουμε τη σαφή και αδιαπραγμάτευτη αντίρρησή μας στη δημιουργία Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στη Νεάπολη.
Ο αγώνας μας ενάντια στην ίδρυση Κέντρου Κράτησης παράνομων μεταναστών στην πόλη μας, στη Νεάπολη Κοζάνης, στρέφεται κατά των αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας, η οποία αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.

Μια Κεντρική Εξουσία που αποφάσισε να «καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας» και να αποδιοργανώσει την μικρή και ήρεμη κοινωνία του Βοΐου. Αυτή η κεντρική εξουσία αποφάσισε, χωρίς κανένα προγραμματισμό, χωρίς καμία οργάνωση, αποσπασματικά και εσπευσμένα, να ιδρύσει Κέντρο Κράτησης στη Νεάπολη του Δήμου Βοΐου, χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης , χωρίς την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και υγιεινή, στοιβάζοντας απλώς ανθρώπινες ψυχές.
Σ' αυτή την πολιτική η κοινωνία της Νεάπολης, του Βοΐου και της ευρύτερης περιοχής αποφασίσαμε να αντιδράσουμε, αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματα των κατοίκων της Περιοχής μας αλλά και των μεταναστών. Η αδιαφορία της Κεντρικής Εξουσίας για το Βόιο, για τη Νεάπολη υποβαθμίζει συνεχώς την περιοχή μας. Αυτή η απόφαση υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τον τόπο μας.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλος διαβεβαίωσε ρητά και θεσμικά, στην Παλλαϊκή συγκέντρωση του Σαββάτου στη Νεάπολη, ότι δεν θα προχωρήσει η Κυβέρνηση στη δημιουργία του κέντρου, εφόσον η κοινωνία δεν το επιθυμεί.
Συνεχίζουμε για δεύτερη εβδομάδα τον αποκλεισμό του στρατοπέδου "Μιλτιάδη Πόρτη", σε μία προσπάθεια να εμποδιστούν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου.
Οι αποφάσεις της σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τους Περιφερειάρχες όλης της Ελλάδας καθώς και λοιπών αρμοδίων φορέων , με θέμα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, δεν μας καθησυχάζει.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναστείλει την απόφασή του για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου στην περιοχή της Νεάπολης.
Σύσσωμη η Κοινωνία της Νεάπολης, του Βοΐου και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, το Δημοτικό Συμβούλιο στον αγώνα κατά της δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Νεάπολη.
Αρωγοί στον αγώνα μας ο Πολιτικός κόσμος, η Εκκλησία, ο πνευματικός κόσμος, οι φορείς , όπου εξέφρασαν επανειλημμένως, είτε προφορικά, είτε γραπτά την αντίθεσή τους στις αποφάσεις της Κεντρικής Εξουσίας να ιδρύσουν κέντρο κράτησης μεταναστών στη Νεάπολη.
Όλοι μαζί, με τη φυσική μας παρουσία, συνεχίζουμε τον αποκλεισμό στο στρατόπεδο «ΠΟΡΤΗ», γιατί όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε το έγκλημα που διενεργείται στον τόπο μας.
ΝΕΑΠΟΛΗ 26/3/2012
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 22:20