Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 16:28

Λαθρομετανάστες: Τριάντα εννέα κέντρα Φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα

dakisΠρόσκληση του Γ. Δακή στο Μ. Χρυσοχοϊδη να επισκεφθεί την Κοζάνη για το θέμα των στρατοπέδων φιλοξενίας λαθρομεταναστώνvryzidoy-kadro

Σε τριάντα εννέα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών σε όλη την Ελλάδα προσανατολίζονται στο υπουργείο Δημοσίας τάξεως.

Το νούμερο προέκυψε κατά την διάρκεια της σύσκεψης στο υπουργείο με τους περιφερειάρχες και τους προέδρους των ΠΕΔ της χώρας. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η Νεάπολη δεν έχει εξαιρεθεί από το χάρτη φιλοξενίας προσφύγων ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα υπάρξει και δεύτερος χώρος φιλοξενίας στην δυτική Μακεδονία. Ο Περιφερειάρχης Γ. Δακής κάλεσε τον Μ. Χρυσοχοϊδη στην Κοζάνη προκειμένου νε εξηγήσει όλο το σχεδιασμό για το θέμα των στρατοπέδων. Ο υπουργός δεν αρνήθηκε την πρόσκληση και δήλωσε ότι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα. Τόνισε ότι με το σχεδιασμό προβλέπεται να παρακολουθούνται σε ζητήματα υγείας πράγμα που μέχρι σήμερα η πολιτεία δεν το έχει καταφέρει. Η πρόεδρος της ΠΕΔ Π. Βρυζίδου ζήτησε να εξαιρεθεί η Νεάπολη και σημείωσε ότι έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η Περιφέρεια δεν διαθέτει χώρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την φιλοξενία Λαθρομεταναστών.
Ο περιφερειάρχης Αττικής Δ. Σγουρός ζήτησε τα πρώτα στρατόπεδα φιλοξενίας να μην ξεκινήσουν από την απομακρυσμένη περιφέρεια αλλά από τα μεγάλα αστικά Κέντρα όπου και ο κόσμος είναι περισσότερο εξοικειωμένος με την παρουσία μεταναστών.
Το κλίμα στην σύσκεψη ήταν καλό ενώ δεν έλειψαν και έντονες δηλώσεις από ορισμένους εκπροσώπους της Περιφέρειας που δήλωσαν ότι δεν θέλουν τέτοιους χώρους στις περιοχές τους.

 

Σπυρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 16:36