Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011 11:17

Ο Χάρις Τσιγγίστρας υποψήφιος με τον συνδυασμό ''ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ''

TSIGGISTXARUISΦίλες και φίλοι. Στην σημερινή εποχή που όλοι μας βιώνουμε την πλήρη απαξίωση των θεσμών της κοινωνίας μας καθώς και του πολιτικο-οικονομικού μας συστήματος καλούμαστε εμείς οι επιχειρηματίες του τόπου μας να υψώσουμε το ανάστημά μας, να χαράξουμε πολιτικές οικονομικής ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα και να κερδίσουμε τη μάχη της επιβίωσής μας. Μόνο εάν το πετύχουμε αυτό ..

υπάρχει ελπίδα επανεκκίνησης της οικονομίας μας που βρίσκεται σε ύφεση και που κανείς άλλος πλέον δεν μπορεί να την χρηματοδοτήσει.
Το ανώτατο και μοναδικό όργανο συμμετοχής και εκπροσώπησης των επιχειρηματιών στο σύνολό τους είναι το Επιμελητήριο, του οποίου οι νεότεροι επιχειρηματίες αγνοούν την ύπαρξή του αλλά και οι παλαιότεροι επιχειρηματίες αρνούνται να συμμετάσχουν επειδή δεν μπόρεσε και δεν κατάφερε να τους εκφράσει, να τους συμβουλέψει και να τους προσφέρει τις υπηρεσίες που μπορούσε.

Ανήκω στις νεότερες επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου ως εγγεγραμένο μέλος από το 2006 με την επιχείρησή μου, «ΑΦΟΙ Ν. ΤΣΙΓΓΙΣΤΡΑ Ο.Ε.» και δεν θυμάμαι ούτε μια φορά να ενημερώθηκα για ημερίδες ανάπτυξης, σεμινάρια επιμόρφωσης, προγράμματα επενδυτικού χαρακτήρα ή εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Δεν θυμάμαι ούτε μια φορά να δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας (όπως για παράδειγμα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας)
για τη δημιουργία μιας στατιστικής βάσης δεδομένων με έρευνες και μελέτες για το αντικείμενο στο οποίο θα μπορούσε κάποιος να επενδύσει στην περιοχή μας τεκμηριωμένα, ή πως για παράδειγμα θα μπορούσε κάποιος να κάνει την επιχείρησή του γνωστή στο εξωτερικό και τέλος ποια επαγγέλματα στην περιοχή μας είναι ήδη κορεσμένα.

Επίσης, δεν γνωρίζω να έγιναν ποτέ από κοινού συνελεύσεις κλάδων και Επιμελητηρίου προκειμένου να αλληλοενημερωθούν για τις συνθήκες που καθημερινά μεταβάλλονται στην καθημερινή μάχη για την επιβίωσή τους. Θα δίνονταν έτσι η δυνατότητα και στο Επιμελητήριο να επιτελέσει το ρόλο του συμβουλεύοντας τον επιχειρηματία.

Για να μπορέσουν βέβαια οι παραπάνω ιδέες να γίνουν πραγματικότητα,
προαπαιτούμενο είναι πως υπάρχει Μητρώο Επιχειρήσεων ενήμερο, πως υπάρχει τρόπος άμεσης ενημέρωσης των μελών από το Επιμελητήριο, πως υπάρχει η δομή, η διαδικασία, η σχέση των δυο μελών και η θέλησή τους να συνεργαστούν για να τα πετύχουν.

Μέχρι σήμερα, φίλες και φίλοι, όπως γνωρίζουμε καλά όλοι μας τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί πραγματικότητα για το δικό μας ΕΒΕ. Σε κάποια άλλα Επιμελητήρια οι στόχοι αυτοί έχουν επιτευχθεί και είναι πραγματικότητα.

Για το λόγο αυτό και για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΒΕ από ιδρύσεώς του τόσοι νέοι άνθρωποι αποφάσισαν να σηκωθούν από τις καρέκλες τους και να πάρουν την πρωτοβουλία να διεκδικήσουν τις ιδέες τους και τα δικαιώματά τους στον μέλλον της επιχειρηματικότητας του τόπου τους.
Για πρώτη φορά συμμετέχω και ο ίδιος σε μια διαδικασία εκλογής και συμμετέχω με το συνδυασμό του Κώστα Κυριακίδη

«ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Και αυτό επειδή στο συνδυασμό πιστεύουμε όλοι μας πως ένα ενεργό Επιμελητήριο, με οργανωμένο δίκτυο ενημέρωσης και μετάδοσης πληροφοριών είναι απαραίτητα – αναγκαία εφόδια σε κάθε επιχείρηση για την διευκόλυνσή της και την υποστήριξή της στον αγώνα επιβίωσης και ευημερίας που καθημερινά δίνει.

Ήδη μας κατηγορούν ότι είμαστε μεμονωμένοι και ότι διασπάμε την ενότητα του τόπου αλλά όπως όλοι γνωρίζετε αυτό δεν ισχύει γιατί είμαστε περισσότεροι και νέοι και ότι διαχωρίσαμε τη θέση μας γιατί δεν θέλουμε ένα ανύπαρκτο και ανάλγητο Επιμελητήριο, όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Κατηγορηθήκαμε ότι είμαστε άπειροι και γνωρίζετε πολύ καλά όλοι σας ότι για όλους πάντα υπάρχει πρώτη φορά, η οποία διακρίνεται από απειρία αλλά διακρίνεται επίσης και από νέες ιδέες, πολύ όρεξη για δουλειά και πείσμα για το αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικά τα οποία τα τελευταία χρόνια απουσιάζουν από το ΕΒΕ. Εξάλλου όλοι οι έμπειροι υπήρξαν κάποτε άπειροι και όλοι οι παλαιότεροι υπήρξαν νεότεροι.

Σας προσκαλώ να στηρίξετε την μοναδική αυτή προσπάθειά μας και να δώσετε το μήνυμα πως ήρθε η ώρα πλέον οι νέοι να πάρουν ενεργό ρόλο στις εξελίξεις της επιχειρηματικότητας στον τόπο τους.

Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στις εκλογές στις 11-12 Δεκεμβρίου 2011 για να στηρίξετε και αναδείξετε πως και εσείς επιθυμείτε και έχετε ένα κοινό με μας όραμα ένα

«ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011 11:23