Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:27

Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Στόχος μας να εξασφαλίσουμε από την Ευρώπη ότι δικαιούται το Βόιο»

Μια από τις βασικές αρχές του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στο οποίο συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής είναι η πίστη στην Ευρώπη ως μια δύναμη που εγγυάται τα ίδια δικαιώματα για

όλους, με όλους. Μια αρχή που ταιριάζει απόλυτα και στο δικό μας Βόιο, μια περιοχή ξεχασμένη και παραμελημένη εδώ και χρόνια, που είδε και εξακολουθεί να βλέπει τους νέους, κυρίως, ανθρώπους της να μεταναστεύουν καθώς ο τόπος τους στερείται όλα εκείνα που θα του επέτρεπαν και θα τον βοηθούσαν να αναπτυχθεί, όπως πραγματικά μπορεί και έχοντας, αντικειμενικά, όλες τις απαραίτητες δυνατότητες και προϋποθέσεις. Φυσικά, μια τέτοια πορεία είναι δύσκολο να αντιστραφεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά κάποτε πρέπει να ξεκινήσουμε δίνοντας τον αγώνα και στα ευρωπαϊκά όργανα, μέσα από τη μεγάλη και ισχυρή αγκαλιά του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.”

Μ’ αυτά τα λόγια περιέγραψε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Όλγα Μαρκογιαννάκη την εικόνα που αποκόμισε περιοδεύοντας στην περιοχή Βοΐου της Π.Ε. Κοζάνης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με θεσμικούς εκπροσώπους και, κυρίως, κατοίκους και να συζητήσει μαζί τους την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά. 

Είναι ξεκάθαρο πως το Βόιο, όπως και άλλες ανάλογες περιοχές σ’ όλη την Ελλάδα που επισκέπτομαι αυτές τις μέρες, δεν ενδιαφέρουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και γι’ αυτό απουσιάζουν οι πολιτικές εκείνες που θα μπορούσαν να σταματήσουν την ερήμωση τους και να διαμορφώσουν τις συνθήκες για να μπουν σε αναπτυξιακή τροχιά” σημείωσε η Όλγα Μαρκογιαννάκη και αναφέρθηκε στις βασικότερες προτάσεις από εκείνες που θα μπορούσαν πραγματικά να συμβάλουν στην ανάπτυξη του Βοΐου, και είναι:

  • Η αποτελεσματική στήριξη της γούνας και των εκτροφέων, μέσα από μια σειρά καλά οργανωμένων μέτρων και προγραμμάτων
  • Η στήριξη και ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας
  • Η υλοποίηση σύγχρονων υποδομών
  • Η διασφάλιση της απαραίτητης υγειονομικής περίθαλψης
  • Η υιοθέτηση νέων τρόπων οικονομικότερης θέρμανσης.

Η Ευρώπη παρέχει εργαλεία και ευκαιρίες για περιοχές σαν το Βόιο. Στο χέρι μας είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί για να τις κερδίσουμε και να τις αξιοποιήσουμε. Γι’ αυτό σας καλώ να στηρίξετε το ΠΑΣΟΚ που βασικός του στόχος ήταν και παραμένει το να εξασφαλίζει μέσα από κάθε Ευρωπαϊκό όργανο όσα περισσότερα γίνεται για κάθε περιοχή της χώρας μας.”