Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 08:43

Διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των Ειρηνοδικείων στο Βοϊο

Ηsiatista1 νέα επιδρομή της κυβέρνησης στις υπηρεσίες που εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες, βρίσκει και πάλι το Βόιο στο στόχαστρο. Μετά την ανεπιτυχή προσπάθειά τους να βάλουν λουκέτα στα σχολεία του Δήμου μας, το νέο σχέδιο της κεντρικής εξουσίας στοχεύει σε υπηρεσίες που η ύπαρξή τους είναι απολύτως αναγκαίες για την περιοχή μας.

Η διαφαινόμενη συγχώνευση των ΔΟΥ Νεάπολης και Σιάτιστας, με απώτερο σκοπό το κλείσιμο και των δύο σε λίγους μήνες, το κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στο Τσοτύλι, η συγχώνευση της διοίκησης του ΚΠΕ Σιάτιστας, το κλείσιμο του παραρτήματος του ΟΤΕ στη Νεάπολη, καθώς και η έντονη φημολογία που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες για την αναστολή λειτουργίας των Ειρηνοδικείων Σιάτιστας και Νεάπολης, μας βρίσκουν έντονα αντίθετους.
Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής μας, με την αφαίμαξη υπηρεσιών μας υποχρεώνουν να αντιδράσουμε δυναμικά προκειμένου να μην επιτρέψουμε το ξερίζωμα του κάθε τι που έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση λειτουργεί αιφνιδιαστικά και χωρίς να ενημερώσει τις τοπικές κοινωνίες, που βλέπουν ξαφνικά να κλείνει η μία μετά την άλλη υπηρεσία, υποχρεώνοντάς τους να μεταβαίνουν για την εξυπηρέτησή τους δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο διαμονής τους, σε μια ορεινή περιοχή με έντονο ανάγλυφο, δύσκολες καιρικές συνθήκες, ελλιπείς συγκοινωνίες και μεγάλες αποστάσεις.
Παράλληλα έντονο είναι και το πρόβλημα με τους υπαλλήλους που εργάζονται χρόνια στις εν λόγω υπηρεσίες και θα αναγκαστούν πλέον να αλλάξουν το σχεδιασμό της ζωής που έχουν κάνει για τις οικογένειές τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου με το παρόν ψήφισμα εκφράζει την αντίδρασή του στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το κλείσιμο των υπηρεσιών και διατρανώνει την πρόθεσή του για περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να αποτρέψει την υποβάθμιση της περιοχής.
Καλούμε το πολιτικό προσωπικό του Νομού Κοζάνης να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα δηλώνουν απερίφραστα την υποστήριξη των δίκαιων διεκδικήσεών μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 08:51