Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 12:20

Α. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

απο την προεκλογικη συγκεντρωση στην κοζάνηΣε μια συγκέντρωση ΝΙΚΗΣ μίλησε η υποψήφια Δήμαρχος ΑΝΝΑ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ το βράδυ της Πέμπτης . Σε καιρούς δύσκολους για ανοικτές συγκεντρώσεις η ΑΝΝΑ κατάφερε να έχει μια τεράστια συγκέντρωση με παλμό και απόφαση για ΝΙΚΗ και ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στον ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ. Η υποψήφια Δήμαρχος τόνισε στην ομιλία της :
Τα προβλήματα στον τόπο μας είναι πολλά και καταγεγραμμένα στην συνείδηση όλων μας.
Η ανεργία , η ρύπανση , η κυκλοφοριακή ασφυξία, η έλλειψη πράσινου, οι χαμηλοί δείκτες επιχειρηματικότητας ,
η μονοδιάστατη ανάπτυξη, η έλλειψη και η κακή αισθητική των πλατειών και των κοινόχρηστων χώρων μας, η έλλειψη κτιριακής υποδομής των δημοτικών υπηρεσιών, η απουσία αειφόρου και μακρόπνοου σχεδιασμού, η έλλειψη μέριμνας για το παιδί και της οικογένεια.
Δεν είναι στις προθέσεις μας να αντιπολιτευτούμε σήμερα, το κάναμε όταν και όπου έπρεπε, αλλά αγαπητοί φίλοι πρέπει σ αυτόν τον τόπο να λέγονται αλήθειες, έστω και δυσάρεστες σε κάποιους. Εξάλλου η βασική μας παραδοχή είναι όλα στο φως.
Η απερχόμενη δημοτική Αρχή σίγουρα έκανε μέσα σε τόσα χρόνια τοπικής διακυβέρνησης και θετικά πράγματα τα οποία τα αναγνωρίζουμε και τα πιστώνουμε.
΄Όμως πρέπει όλοι να επισημάνουμε ότι δυστυχώς ασκήθηκαν και πολλές πολιτικές αδιέξοδες που χρέωσαν τον Δήμο υπέρμετρα και δεν απέδωσαν προστιθέμενη αξία στον τόπο μας. ΄Όπως τα εκατομμύρια ευρώ στην ΖΕΠ και στην συντήρηση πολλών δημοτικών επιχειρήσεων που δεν ήταν αναγκαίες όσο άλλα πράγματα στον τόπο. Οι πελατειακές σχέσεις, οι αδιαφανείς διαδικασίες στα έργα, οι κατατμήσεις, οι φωτογραφικές προκηρύξεις είναι γνωστές σαν δημοτικές πρακτικές και ακόμη η εγκατάλειψη του ιστορικού και εμπορικού κέντρου, η έλλειψη υποδομών στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Η απουσία δημοτικής επιχειρηματικής πολιτικής. Τα πειράματα στο κυκλοφοριακό, οι καθυστερήσεις στο Πανεπιστήμιο ενδεικτικά και λίγα από τα πολλά παραδείγματα .
Οι φίλοι της πλειοψηφίας έχουν δυστυχώς το σύνδρομο της καρέκλας, η πολύχρονη παραμονή τους στην διοίκηση του Δήμου δημιούργησε μια ιδιοκτησιακή αντίληψη και την αλλαζονική θεώρηση ότι μόνον μια ομάδα δικαιούται να διοικεί αυτόν τον τόπο και κανείς άλλος έστω και αν τα αποτελέσματα είναι δυσανάλογα της πολύχρονης εξουσίας τους.
ΟΜΩΣ ο Δήμος Κοζάνης ανήκει στον λαό του και μόνον και πρέπει να είναι ανοικτός σε όλους του πολίτες και να δίνει ευκαιρίες στους πάντες και όχι μόνον στους υποστηρικτές του.
Εμείς ερχόμαστε να ενώσουμε , να συνθέσουμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου, να ανοίξουμε την διοίκηση προς τον πολίτη, να δώσουμε ρόλο σε όλους τους συλλογικούς φορείς και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Θέλουμε να συνδιαμορφώνουμε πολιτικές κάνοντας τους συμπολίτες μας συμμέτοχους , αφού η διαφάνεια θα είναι η προμετωπίδα της πολιτικής μας.
Το μοντέλο Δήμος πολυπράγμων που αυτοδιαφημίζεται σαν μεγάλος εργοδότης αλλά στην ουσία κατασπαταλά πόρους χωρίς μακροπρόθεσμο όφελος για την τοπική οικονομία στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε, είναι τελείως ξεπερασμένο . Οι ίδιοι οι πολίτες το αποδοκιμάζουν γιατί υπήρξε κοστοβόρο και αναποτελεσματικό.
Η λογική να υπερχρεώνουν τον Δήμο και να υποθηκεύουν την μελλοντική λειτουργία του πρέπει να αποδοκιμαστεί.
Είναι αναγκαιότητα να γίνεται μέσα στην περίοδο της εκτεταμένης οικονομικής κρίσης ορθή κατανομή και διάθεση των διατειθεμένων πόρων με την λογική του αειφορικού σχεδιασμού και δημιουργία κλίματος ευνοϊκού προς το επιχειρείν μέσα από ένα πλέγμα τοπικών πολιτικών.
Εμείς θεωρούμε ότι η τοπική ανάπτυξη δεν έρχεται με τις κρατικοδίαιτες μεθόδους, αλλά με δημοτική Αρχή που σέβεται και αξιοποιεί και το τελευταίο ευρώ κάθε προγράμματος εθνικού ή ευρωπαϊκού σε στοχευμένες δράσεις τόνωσης της τοπικής αγοράς και της τοπικής οικονομίας.
Όταν πληρώνεις 1.000.000 ευρώ σε προσαυξήσεις εκπρόθεσμων οφειλών, όπως κάνει η απερχόμενη δημοτική Αρχή γιατί δεν αποδίδει φόρους , Φ.Π.Α. ή ασφαλιστικές εισφορές, στερείς την τοπική οικονομία από έργα που δίνουν προστιθέμενη αξία στον τόπο.
ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ στην :
- Αξιοποίηση της κομβικής θέσης του Δήμου στον Εθνικό γεωγραφικό χώρο.
- Δήμος σταθμός και κόμβος διεθνών και εθνικών μεταφορών
- Δήμος κέντρο των δραστηριοτήτων της Περιφέρειάς μας.
- Δημιουργία προσβάσεων στην Εγνατία οδό σε όλο το εύρος του Δήμου. Είναι αναγκαία η παραειγνάτια αξιοποίηση . Σήμερα το μεγάλο αυτό οδικό έργο δεν φέρνει κόσμο στην Κοζάνη γιατί η πόλη είναι αποκλεισμένη.
Στοχεύουμε ακόμη σε
Δήμο ανοικτό σε νέες ιδέες
Δήμο φιλικό στο επιχειρείν
Δήμο μπροστάρη στην δημιουργία επιχειρηματικής κουλτούρας.
Προτεραιότητες μας για την πόλη της Κοζάνης
- Κατασκευή περιφερειακού δρόμου που θα αποσυμφορήσει την πόλη και θα την συνδέσει με τις άλλες δημοτικές ενότητες.
- Ανακατασκευή της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ και του πέριξ του Δημαρχείου χώρου . Είναι λυπηρό που μετά είκοσι χρόνια λένε ότι τώρα προκηρύσσουν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την πλατεία μας. Και το πιο απομακρυσμένο χωρίο μας απέκτησε πλατεία. Η Κοζάνη γιατί άραγε ;
- ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ σύγχρονο που θα στεγάζει το σύνολο των δημοτικών υπηρεσιών και δημοτικών επιχειρήσεων , ώστε να λειτουργούν εύρυθμα και αποτελεσματικά και εξοικονόμηση των πολλών ενοικίων που καταβάλει σήμερα ο Δήμος.
- Αξιοποίηση και αναπαλαίωση του παλαιού Δημαρχείου ως χώρου υποδοχής και δεξιώσεων
- Δημιουργία δύο (2) υπόγειων πάρκιγκ στο κέντρο της πόλης.
- Δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου. Δεν βρεχόμαστε από θάλασσα . Είμαστε μια τσιμεντούπολη. Τουλάχιστον ας εκμεταλλευτούμε τον ενεργειακό χαρακτήρα, τους αρχαιολογικούς χώρους και τον πολιτισμό μας για να προσελκύσουμε την φιλοξενία μεγάλων γεγονότων που θα τονώσουν την αγορά μας. Είμαστε ο μόνος μητροπολιτικός πλέον Δήμος στο πανελλήνιο που στερούμαστε συνεδριακού κέντρου.
- Πανεπιστήμιο : Ο Δήμος μας πρέπει να επενδύσει στην υπόθεση Πανεπιστήμιο με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων. Η πολιτική της προχειρότητας και των εντυπωσιασμών στοίχισε στο Πανεπιστήμιό μας. Σήμερα ελκύεις με την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης, τις ανταγωνιστικές σχολές, τις υποδομές και διεκδικείς την ανέγερση Πανεπιστημίου στον μητροπολιτικό Δήμο της ακριτικής Περιφέρειάς μας. Η πολιτεία το οφείλει. Είμαστε η μόνη Πρωτεύουσα Περιφέρειας που το Πανεπιστήμιο στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο. Η Πανεπιστημιούπολη πρέπει να προχωρήσει πλέον παρά την δύσκολη συγκυρία . Μπορούμε συνεργαζόμενοι να καταστήσουμε σαφές στην όποια κυβέρνηση, ότι πρέπει να σταματήσει να επενδύει πλέον στην Αττική.
- Νέα νεκροταφεία
- Αποσυμφόρηση της πόλης με μεταφορά διοικητικών λειτουργιών στην ΖΕΠ. Αξιοποίηση επιτέλους της ΖΕΠ για στέγαση και μη δημοτικών, αλλά δημόσιων λειτουργιών με δημοτική πρωτοβουλία
- Εξωραϊσμός και αναβάθμιση ολοκλήρου του ιστορικού και εμπορικού κέντρου και παρεμβάσεις ανάπλασης του αστικού ιστού.
- Κατασκευή κλειστής λαϊκής αγοράς
- Αξιοποίηση του χώρου του ΟΣΕ με την μέθοδο της ανταλλαγής με άλλες δημοτικές εκτάσεις.
- Δημιουργία δημοτικών χώρων αναψυχής
- Βελτίωση του οδικού δικτύου
- ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΕΧΝΗΣ και πέριξ χώρου
- Προγραμματισμός και συντονισμός ώστε να σταματήσει το ράβε – ξήλωνε.
Το πρόγραμμά μας για τον ενιαίο Δήμο αξιοποιεί τα νέα του χαρακτηριστικά. Επισπεύδουμε την εκπόνηση νέου γενικού πολεοδομικού σχεδίου που να αξιοποιεί τις νέες δυνατότητες όλων των δημοτικών ενοτήτων. Το νέο γενικό πολεοδομικό θα τονώσει τον κατασκευαστικό κλάδο και θα δώσει ώθηση στην τοπική αγορά
- Είμαστε αποφασισμένοι η παραλίμνια περιοχή να αξιοποιηθεί με δημιουργία δρόμου περιφερειακού της λίμνης, δρόμου που θα ενώνει τους παραλίμνιους αρχαιολογικούς , ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους και θα αποτελέσει κίνητρο ανάπτυξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την δημιουργία τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή μας.
- Εχουμε πλέον στα όρια του Δήμου μας έναν θησαυρό που λέγεται Μουσείο Αιανής και αρχαιολογικός χώρος και οφείλουμε να τον αναδείξουμε στο πανελλήνιο και διεθνώς. Με δημοτική μέριμνα και πρωτοβουλία παρέχοντας κίνητρα πρέπει να βοηθήσουμε ώστε ο τόπος μας να αποκτήσει την απαραίτητη ξενοδοχειακή υποδομή για να κρατούμε τον επισκέπτη και να ωφελείται η τοπική αγορά.
- Ο Δήμος μας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στήριξης των τοπικών μας προϊόντων , όπως ο κρόκος και εργάζεται για την δημιουργία ενός παραγωγικού προφίλ αναγνωρίσιμου παντού.
- Είμαστε αποφασισμένοι για την διατήρηση του ενεργειακού χαρακτήρα της περιοχής μας. Διεκδικούμε την κατασκευή νέων σύγχρονων μονάδων απορρυπαντικής τεχνολογίας, επενδύουμε όμως παράλληλα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δίνουμε μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο τόπος μας πρέπει να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία και την συσσωρευμένη εμπειρία στον τομέα της ενέργειας με διασύνδεση του ενεργειακού κεκτημένου με σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ και προσέλκυση ενεργειακού τουρισμού.
- Διεκδικούμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και να προχωρήσει η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης σύμφωνα με την έτοιμη μελέτη.
- Η θερμοκηπιακή χρήση τηλεθέρμανσης θα ευνοήσει την ανάπτυξη της σχετικής δραστηριότητας σε εποχές που η ανεργία εκτοξεύεται.
- Διεκδικούμε παράλληλα νέες θέσεις τακτικού προσωπικού από την ΔΕΗ τις οφείλει στον τόπο μας.
- ΄Αφησα για το τέλος ένα ζήτημα που μας καίει όλους. Το νερό. Το νερό μας είναι πανάκριβο κατά γενική ομολογία και με συγκριτικά στοιχεία από όλη την χώρα. Δεσμευόμαστε να ελαφρύνουμε τον καταναλωτή στην περίοδο της κρίσης με μείωση της τιμής του νερού μέσα στην τετραετία με έμφαση στην γεωργοκτηνοτροφική χρήση.
Το συμμάζεμα , η περιστολή των άσκοπων δαπανών, ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΥΑΚ η εργώδης προσπάθεια εξάλειψης των διαρροών και κύρια η βούλησή μας να ανακουφίσουμε τους συνδημότες θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Υπάρχουν περιθώρια και για μείωση της τιμής της τηλεθέρμανσης , όπως διαχρονικά ισχυριζόμαστε . Διαφυλάσσουμε αυτό το δημοτικό αγαθό σαν κόρη οφθαλμού, αλλά η τηλεθέρμανση είναι κερδοφόρα και το όφελος πρέπει να επιστρέψει στον δημότη.
Αποφύγαμε την πόλωση και την στείρα αντιπαράθεση , παρουσιάσαμε τις προγραμματικές μας θέσεις περιοδεύοντας τις πόλεις και τα χωριά μας εμείς σαν συνδυασμός. Δεν μετακαλέσαμε μεγαλοσχήμονες, δεν προστρέξαμε στην βοήθεια και την ενίσχυση κανενός κηδεμόνα και δεν δεχόμαστε και απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα που κάποιοι εκπρόσωποι του ΧΘΕΣ βάζουν με προσβλητικό για τους πολίτες τρόπο.
΄Ηλθαμε αντιμέτωποι με φθαρμένες πρακτικές, όπως σταύρωμα και διανομή ψηφοδελτίων στο Δημαρχείο, χρήση δημοτικών υπηρεσιών για προεκλογικούς σκοπούς , αλλά δεν στεκόμαστε εκεί, βλέπουμε το αύριο και τα παραδίδουμε όλα αυτά στην κρίση των συμπολιτών μας. Αυτοί ξέρουν .
Γνωρίζετε ότι το μόνο κίνητρό μου στον πολύχρονο αγώνα μου ήταν και είναι η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
Σας καλώ όλους από την επόμενη των εκλογών σε μια συνεχή συνεργασία, κατάθεση προτάσεων, σκέψεων, αντιρρήσεων , επισημάνσεων συνδιαμόρφωση τοπικών πολιτικών.
ΜΑΖΙ ξεκινήσαμε μια πορεία συνέπειας, ευθύτητας, εντιμότητας, καθαρού λόγου και
ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε ότι δεσμεύει και βαραίνει τον μεγάλο Δήμο μας και να φύγουμε μπροστά με όχημα μια ευρεία κοινωνική συμμαχία που την δημιουργεί το κοινό καλό, το συμφέρον του τόπου μας.
Ο συνδυασμός μας συνδυάζει την ΕΜΠΕΙΡΙΑ των πολλών αυτοδιοικητικών στελεχών που συμμετέχουν με την φρεσκάδα των ιδεών των ακόμα περισσότερων νέων και άφθαρτων ανδρών και γυναικών που ενώνονται για να υπηρετήσουν τον τόπο με κοινές αρχές, όπως η αξιωσύνη και η ευπρέπεια, αλλά και πολλά και εξειδικευμένα προσόντα για αποδοτική διοίκηση και παραγωγικό δημοτικό συμβούλιο.
ΖΗΤΟΥΜΕ την εμπιστοσύνη σας και δυνατή εντολή για δημιουργία και πρόοδο στον τόπο μας. Καθαρή εντολή για χάραξη μιας νέας ελπιδοφόρας πορείας .

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 12:27