Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 14:47

"Τούτη την Άγια Νύχτα" η τελευταία χριστουγεννιάτικη παράσταση του ΔΩΚ για το 2014 (photo)

Ρεπορτάζ Μερόπη Βαχτσεβάνου  Με τον τίτλο «Τούτη την Άγια Νύχτα …»,

αποχαιρέτησε το δημοτικό ωδείο Κοζάνης την φετινή χρονιά, με κάλαντα από όλο τον κόσμο.

Τα 3 μουσικά σύνολα τζαζ, παραδοσιακό σύνολο και η  παραδοσιακή χορωδία , επι σκηνής μετέφεραν τους θεατές, με τις μελωδίες τους- που έχουν επιμεληθεί οι Δημήτρης και Παναγιώτης Ζαχαράκης καθώς και ο Νίκος Βαλταδώρος- στο χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» . Όπως μας είπε ο κ. Τζούκας «Είναι κάτι που δοκιμάσαμε για πρώτη φορά με την χορωδία του Συλλόγου γονέων –κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ «Ηλιαχτίδα» .Είναι κάτι ξεχωριστό που ετοιμάσαμε για να αποχαιρετίσουμε την φετινή μας χρονιά. Καλά χριστουγεννα σε όλους.»

Η προσέλευση των καλάτων χάνεται στα βάθη της ιστορίας , στις γιορτές προς τη γέννηση του θεού Διόνυσου και με την πάροδο των αιώνων υιοθετείται από μεταγενέστερες θρησκευτικές παραδόσεις και φτάνει στην χριστιανοσύνη. Αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε τον κόσμο στην εξαιρετική ομορφιά και μεγάλη ποικιλία της Χριστιανοσύνης. Η ποικιλία των τραγουδιών αυτών, που υμνούν την έλευση του θείου βρέφους μέσω των στοιχείων των κατά τόπους παραδόσεων (γλώσσα, ήθη, έθιμα, )ήταν η αφορμή της ενασχόλησης μας με τα κάλαντα και το αποτέλεσμα είναι η χθεσινή εκδήλωση .

Οι θεατές απόλαυσαν κάλαντα της Μικράς Ασίας μέχρι και την Αμερική και την παράδοση της τζαζ μουσικής .  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 14:54