Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Μαϊος 2014 11:49

Η Παναγιώτα Ορφανίδου στο Τσοτύλι: «Την Κυριακή οι πολίτες επιλέγουν την νέα δημοτική αρχή για την πενταετία των προκλήσεων» (φωτο)

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση στο Τσοτύλι, μίλησε την Τετάρτη το βράδυ η υποψήφια Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου,

καλώντας τους πολίτες της περιοχής να επιλέξουν τους ανθρώπους που βρισκόταν συνεχώς δίπλα στα προβλήματα της κοινωνίας, έδωσαν καθαρούς αγώνες και δεν επέλεξαν την οδό της διαφυγής στα δύσκολα.
Έκανε λόγο για πενταετία των προκλήσεων που χρειάζεται ισχυρή δημοτική αρχή και ζήτησε να κρίνουν το έργο της δημοτικής αρχής, με αριθμούς και πραγματικά στοιχεία, αφήνοντας στο περιθώριο όσους επιλέγουν την λασπολογία: «Την Κυριακή ψηφίζουμε δημοτική αρχή. Ούτε δικηγόρους, ούτε γιατρούς, ούτε μηχανικούς», τόνισε.
Αναφερόμενη στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, στα τριάμισι χρόνια της θητείας της και όσα έγιναν στο Τσοτύλι και τους γύρω οικισμούς, έκανε λόγο για έργα χωρίς χρηματοδότηση, έργα χωρίς μελέτες, έργα απλήρωτα, υπερκοστολογημένα τα οποία παρελήφθησαν το 2011 με αποτέλεσμα να αναζητηθούν άλλοι τρόποι για την εκτέλεση τους.
«Μεγάλο παράδειγμα το έργο της Μουριάς το οποίο μεταφέραμε σε άλλο πρόγραμμα και δεν απεντάξαμε όπως θέλουν να λένε κάποιοι», σημείωσε, υπογραμμίζοντας επίσης πως η δημοτική αρχή δεν αφαίρεσε ούτε ένα ευρώ απ' όσα δικαιούταν η Δημοτική Ενότητα Τσοτυλίου.
Η Παναγιώτα Ορφανίδου έκανε ιδιαίτερη μνεία για το «ΔΟΥΡΜΟΥΣΟΓΛΕΙΟ» Γηροκομείο Τσοτυλίου, το οποίο θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα μετά από συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής, ενώ ενημέρωσε τους πολίτες πως ήδη έχουν ετοιμαστεί μεγάλα έργα ανάπτυξης και υποδομών σε όλα τα χωριά και τον οικισμό του Τσοτυλίου:
-ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΑΝΟΥ –ΖΩΝΗΣ
-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ
-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ
- ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ
- Μετατροπή του οικισμού «Ρόκαστρο» σε πρότυπο οικισμό με στόχο την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής
- Αποκατάσταση- Συντήρηση του αρχιτεκτονικού μνημείου «Γεφύρι Ανθοχωρίου» με ποσό 500.000 Ευρώ
Εκτενή αναφορά έκανε και στα ιδρύματα «Γάρου» και «Γκιζιώτη», στα οποία παρατηρήθηκε αδράνεια των προηγούμενων δημοτικών αρχών Τσοτυλίου, με μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων, που υποχρέωσαν σε τεράστια πρόστιμα μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ.
Κλείνοντας την ομιλία της, η υποψήφια Δήμαρχος, θύμισε στους πολίτες ποιοι ήταν αυτοί που έδωσαν τις μάχες για να μείνει ανοιχτό το Γυμνάσιο- Λύκειο Τσοτυλίου καθώς και οι υπηρεσίες της περιοχής: «Αναζητείστε στον τύπο της εποχής ποιοι ζητούσαν το κλείσιμο του σχολείου. Δεν είναι εδώ. Είναι υποψήφιοι σε άλλους συνδυασμούς, είναι επικεφαλής άλλου συνδυασμού».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Μαϊος 2014 12:00