Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 13:42

Ενωση Αστυνομικών Κοζάνης: ''Να μην ενταχθούν οι δημοτικοί αστυνόμοι στην Αστυνομία''

Απο την ανακοίνωση που δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους η Ενωση αστυνομικών Κοζάνης αναφέρεια για τους δημοτικους αστυνόμους οτι: Όσον αφορά την αξιοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας,

εμμένουμε στην αρχική μας θέση, της μετακύλισης όλων των καθηκόντων που αυτή τη στιγμή επιβαρύνουν το έργο της αστυνομίας και σχετίζονται με Υγειονομικό Κανονισμό, επιδόσεις δικογράφων, Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό κτλ. Με αυτόν τον τρόπο η Δημοτική Αστυνομία θα αναλάβει την αντιμετώπιση της ήπιας παραβατικότητας, ώστε η Ελληνική Αστυνομία να αφοσιωθεί στη αντιμετώπιση της ραγδαία εξελισσόμενης βαρύνουσα εγκληματικότητας.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους, όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι. Είτε με την παραμονή της Δημοτικής Αστυνομίας στους ΟΤΑ, είτε με τη διοικητική υπαγωγή τους στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να αλλάξει η δομή των Τμημάτων Δημοτικής Αστυνόμευσης και η ιδιότητα των Δημοτικών Αστυνόμων. Αυτό που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους είναι η ένταξη των Δημοτικών Αστυνόμων στην Αστυνομία. Οι ρόλοι μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας πρέπει να είναι διακριτοί.
Η προαναφερόμενη λύση θα έχει ως αποτέλεσμα η Δημοτική Αστυνομία να παρέχει ουσιαστικές υπηρεσίες στον πολίτη, με κύριο ωφελημένο την ελληνική κοινωνία.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 13:50