Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010 13:05

ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

altΤο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του, ζήτησε πριν ένα περίπου μήνα συνάντηση με τον Διοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κον Κίτσιου, όπου συζητηθήκαν σοβαρά θέματα, όπως η έλλειψη Ιατρών και Νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικότερα της υπολειτουργίας της καρδιολογικής και της παιδιατρικής μονάδας, καθώς επίσης και της αναστολής της λειτουργίας της μαιευτικής και του διαβητολογικού.

Τα συμπεράσματα από τη συζήτηση ήταν απογοητευτικά.

Διαπιστώσαμε την απροθυμία των νέων γιατρών να στελεχώσουν τις κλινικές του Νοσοκομείου μας. Οι προκηρύξεις θέσεων ανά ειδικότητα συνήθως παραμένουν ως έχουν, χωρίς εκδήλωση ενδιαφέροντος ακόμη και στις πολλαπλές επαναδημοσιεύσεις τους.

Στις ήδη υποστελεχωμένες κλινικές που οι γιατροί υπερβάλλοντας εαυτό, κρατούν σε λειτουργία, εφαρμόζοντας εξαντλητικά ωράρια εργασίας (12, 15 εφημερίες ίσως και παραπάνω το μήνα ), με αποτέλεσμα η παροχή υπηρεσιών υγείας να δίνεται από κουρασμένους και εξαντλημένους λειτουργούς υγείας.

Το νοσηλευτικό προσωπικό μόλις μετά βίας αρκεί, για να καλύψει τις νοσηλευτικές ανάγκες των νοσηλευομένων ασθενών, με αποτέλεσμα αυτοί να εξυπηρετούνται κατά βάσει από συγγενείς συνοδούς ή αποκλειστικές νοσηλεύτριες.

Δυστυχώς, τα παραπάνω συμπεράσματα ως προς τα δεδομένα λειτουργίας του νοσοκομείου μας, είναι διαχρονικά κυρίως από έλλειψη πολιτικής υγείας και είναι ακριβώς αυτή που οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας των κλινικών.

Αυτή την κατάσταση έρχεται να επιδεινώσει κατά θεαματικό τρόπο ο νέος Νόμος περί αναβάθμισης του ΕΣΥ, στις διατάξεις του οποίου προβλέπεται και η μερική ιδιωτικοποίηση των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, κάνει έκκληση σε όλους τους τοπικούς φορείς και παράγοντες, με ψυχραιμία να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τα χρόνια προβλήματα της λειτουργίας του Νοσοκομείου . Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να επιτρέψουμε τη διάλυση και απαξίωση των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Τονίζουμε ότι έγιναν δύο συσκέψεις σε διάστημα ενός χρόνου με τους αντίστοιχους Διοικητές και σε αρμονική συνεργασία με το Σωματείο του Νοσοκομείου έγιναν πολλές προσπάθειες ανάδειξής τους για να μπορέσουν να λυθούν.

Απαίτηση μας είναι άμεσα να γίνουν οι προσλήψεις του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να μην κλείνουν η μία κλινική πίσω από την άλλη.

Τα προβλήματα χρονίζουν και δε δημιουργήθηκαν ξαφνικά σε μία νύχτα.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η εύρυθμη και σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου Κοζάνης για να παρέχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες μας.

Τα ανωτέρω αφορούν τη βραχυχρόνια λειτουργία του Νοσοκομείου, μακροχρόνια είναι απαραίτητο ένα σύγχρονο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Κοζάνη και για αυτά θα αγωνιστούμε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010 13:09